Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Segítenél, kérlek? Ma kaptam...

Segítenél, kérlek? Ma kaptam meg az érettségi bizonyítványt. Középszint. Ezek az eredmények születtek: Magyar: 70% (4) Történelem: 50% (3) Angol: 42% (3) Matek: 26% (2) Nagyon kilátástalan az életem...

Figyelt kérdés

Sosem tanultam semmit. Sem a két év alatt, sem vizsga időszakokban, így jött ez az eredmény. Amit megbántam. Egyetemre jelentkeztem sok alapképzésre, és 2 felsőoktatásra. Számoltam a pontszámot, 186 jött ki, +50 pont a motivációs beszéd, így 236.

Viszont alapképzésre 260 kéne.

Hogy mire vágyom? Egyetemre bejutni. Mik a kilátásaim? Menjek szintemelőre, vagy végezzek felsőoktatást? Vagy szerezzek jogsit, amit kövi tanévben beszámíthatnak, így meglesz a 260? Mik a kilátásaim nekem? ....

2024. jún. 25. 21:04
1 2 3 4
 11/35 A kérdező kommentje:

Hát figyelj, nekem ezt mondták. Konkrétan, hogy ha július 10-ig feltöltöm a jogosítványt a felvire, beszámítható.

De mivel agrár egyetem, így lehetnek kavarodások a fejekben. Konkrétan azt tudták, hogy nekem az agrárszektorhoz semmi közöm nem lenne. Mégis azt mondták, töltsem fel, ha van.

2024. jún. 26. 11:21
 12/35 anonim ***** válasza:
100%
2024. jún. 26. 11:25
 13/35 anonim ***** válasza:
43%
Ha eddig sem tanultál, ezután se fogsz tanulni. 🥲
2024. jún. 26. 12:37
 14/35 A kérdező kommentje:
Dehogynem.
2024. jún. 26. 12:48
 15/35 anonim ***** válasza:
100%
Én azt nem értem, hogy ha már úgyis egyetemre készültél, és elmondásod szerint olyan jó képességeid vannak, miért nem tudtál egy kicsit már az érettségire is tanulni? Nem lett volna annyira megerőltető, és most több pontod lenne. Én szintemelőt csinálnék a helyedben, ha most nem kerülnék be, vagy esetleg elkezdeném a FOSZK-ot, és utána mennék tovább alapképzésre.
2024. jún. 26. 14:55
 16/35 A kérdező kommentje:

Ez a családomnak hirtelen jött ötlete volt. De ez nagyon hirtelen. Mostmár én is kezdtem ezt jónak látni.

Szóval lehetséges, hogy ebből szintemelő lesz.

2024. jún. 26. 18:08
 17/35 A kérdező kommentje:

Azokat a lényegtelen válaszokat meg mellőzzük már, ami ez után fog következni. "Ezért ne menjél, mert más azt mondta.."

Ebben is van igazság, de nem érdekel. Mert nem ezért írtam ki a kérdést.

Ott van minden lehetőségem, és erről érdekelt mások véleménye. Hogy mi a legjobb választás.

A kérdést meg tényleg nem azért írtam ide ki, hogy azt olvasgassam, hogy "miért nem tanultál", "azé ne menjél, mert más..."

Úgy gondolom, ezekkel semmire sem megyek.

2024. jún. 26. 18:10
 18/35 anonim ***** válasza:
100%

Sokan kezdték azzal, hogy majd a szóbeli érettségire ilyen meg olyan sokat készülnek... Meg még többen, hogy az egyetemen nekiállnak készülni.

Mondjuk 10 emberből 1 jó, ha betartja.🙃

2024. jún. 26. 18:32
 19/35 A kérdező kommentje:

Ez is igaz. De én bejutni akarok. Más meg azzal ne foglalkozzon, hogy én majd ezt be-e tartom, vagy nem.

Más ezzel mit foglalkozik? Leírtam, miben kérek segítséget.

2024. jún. 26. 18:43
 20/35 anonim ***** válasza:
74%

Szinte éppen kettes közép matekkal gépészmérnökek?! Ugye ezt te se gondoltad komolyan? 😅

Tudom miről beszélek, párom az...

2024. jún. 26. 22:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!