Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Diplomás szülők! Beleegyeznéte...

Diplomás szülők! Beleegyeznétek, hogy a gyereketek ne gimnáziumba menjen?

Figyelt kérdés

Mi a férjemmel azok vagyunk. Múltkor egy ismerősöm mondta, hogy azért csak a gyerek dönt majd nálunk, ha odaérünk hogy melyik középiskolába menjen, nem? Én meg mondtam, hogy nem. A középiskolába még biztosan bele fogunk szólni.

14 évesen engedjem h elvágja maga előtt a lehetőséget az egyetemtől pl, mert mondjuk az egyik barátja szakközépbe megy és ő menne vele?

Nem akarom lenézni, akinek nincs diplomája. Nem erről van szó. De én nem érzem annak hátrányát, hogy nekem van, csak előnyét. Akkor nyilván ezt akarom a gyerekemnek is, nem?

Nincs a fejemben egy kép, hogy majd orvosok vagy ügyvédek lesznek. De szeretném, ha diplomások lennének.

Akinek szintén van diplomája mit gondol erről?

2021. márc. 12. 10:57
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
20-as Nem tudom miből gondolod, hogy "habzó szájjal elítélem az összes középiskolát a gimiken kívül", maximum te vagy ezzel fordítva a hozzászólásod alapján. Én csak arra szerettem volna célozni, hogy mielőtt leírsz valamit, nézz is utána és úgy nem állítasz valótlant - már nincsen visszafizetési kötelezettséged, ha otthagyod az egyetemet. A szakgimnázium és a gimnázium között ettől függetlenül igenis van különbség és nem lehet annyival lezárni a dolgot, hogy "ugyanúgy érettségizel, ugyanazokból a kötelező tárgyakból, és ugyanúgy emeltet is tehetsz". Viszont nem is erre szerettem volna reagálni, hanem szimplán nem szeretem mikor össze-vissza beszél olyan dolgokról, amikről nincsenek valós információi.
2021. márc. 14. 11:37
 22/22 anonim ***** válasza:

"Az esetek nagyrészekor az a szcenárió, hogy elmegy valaki közgazdász szakra például mert az jól hangzik, majd első/második félév után sírva hagyja ott, majd megy másik szakra kényszerből, nehogy vissza kelljen fizetni az állami támogatást ha 1 félévtől többet járt."

Igaz énb elsős gazdaságis vagyok de erről elősször tőled hallok. :)

2021. márc. 14. 11:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!