Anyukák! Ti beleegyeznétek, hogy a szüleitektől kapjátok meg a fizetésetek összegét, és ne menjetek vissza dolgozni?
A szitu: Nem tudnátok ketten kigazdálkodni a GYED utáni otthonlétet számodra, mert a férjetek fizetéséből nem él meg normálisan egy 3 fős család, de visszamenni sem akarnátok dolgozni a gyerek miatt, és a szüleitek felajánlanák, hogy fizetik nektek a kívánt összeget, míg vissza nem mentek majd (évekig is).
A szüleiteknek ebben a példában nem okozna ez gondot és maguktól ajánlották volna azért, hogy ne legyen mókuskerék az életetek még egy darabig.
Elfogadnátok?
Nem. Elmennék részmunkaidőben dolgozni, így kapok pénzt is, és mégsem vagyok egész nap távol a családtól.
A nagyiknak meg nagyon hálásak lennénk, ha valami nagyobb, megterhelő kiadás során besegítenének alkalmanként. De nem úgy, hogy havonta adnak pénzt.
Nem. Ilyen szintű támogatást nem fogadnék el a szüleimtől.
Nem egyezne az önálló gyerekvállalásról alkotott véleményemmel.
Egyébként pont azért vártunk többet a gyerekvállalással, hogy ilyen eset elő se fordulhasson. Alapból úgy terveztük, hogy visszamegyek 2 éves korára, de úgy tartalékoltunk, hogy ne okozzon problémát ha maradni kell. Végül maradtam is.
Nem fogadnám el.
Ha ennyire jól megy a szülőnek, akkor ajánlja azt fel, hogy bölcsi helyett lehet nála a gyerek napközben, amíg dolgozom.
Ezt megfontolnám. De pénzt biztosan nem fogadnék el.
Felnőtt ember vagyok, saját családdal, ne a szüleim tartsanak el.
Ha annyira el vannak eresztve, hogy mindenáron adni akarnak, akkor minden megkötés nélkül adjanak pénzt, és bízzák rám, hogy otthon maradok-e vagy sem.
Én pl nem maradtam volna akkor sem, ha milliomosok vagyunk. Imádom a gyerekem, de valahogy hiányzott a "felnőtt élet". Felnőtt emberek társasága, a gyerekemtől való "szabadság". 2 év alatt besokalltam a 0-24 órás műszakba... Ilyen vagyok.
A gyereknek meg nagyon jót tett a bölcsi.
Most már 5,5 éves, és nagyon jó a kapcsolatunk így is.
Èn ezen leginkább akkor lepödnék meg, ha a férjem még erre igenelne is.
Kérdés, miért nem képes a férjed annyit keresni, hogy te egy kisebb összeggel(részmunkaidö)elég legyen ha hozzá járulsz a kasszához.
Ok, hogy nagyi néha kifizet egy nyaralást, vagy elviszi a gyerekekt felruházni, de én sem akarnék függö lenni a szüleimtöl.
Én simán elfogadnám. Nekünk az is nagy segítség, hogy anyós fizeti a lakáshitelünket, havi 50 ezret.
Mi is abban a helyzetben vagyunk, hogy a gyed után nem lesz elég a havi 25 ezer gyes, visszamegyek dolgozni. Viszont azzal is számolnom kell, hogy havonta megyek táppénzre, mert egy bölcsis gyerek rengeteget beteg. Ha kaphatnék egy teljes havi fizetést a családomtól, boldogan élnék vele és szerintem még nagyon sokan, csak valamiért szégyellik bevallani. Nincs ebben semmi kivetnivaló, ha majd én leszek nagymama, ugyanígy segíteni és támogatni fogom a gyerekeimet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!