Ti is megkaptátok már azt a szüleitektől, hogy más dolgod nincs csak a tanulás?
Utolsó három. Úgy látszik ti nem értitek ennek az egésznek az erkölcsi értékét. Egy gyereket így lelkileg meglehet rontani, pláne hogy az oktatásunk valami hihetetlen szar és senki lázad ez ellen, ez a szomorú nem az, hogy nem tanulja azt a sok szart a gyerek. És igenis amiről írtok az a kisajátítás, mert hagyj döntse ő el, hogy mit akar kezdeni az életével, ezt ne vegyük el tőle.
Tudjátok az életben nem csak karrier van és élvezetek hajszolása. Engem utóbbi időben rengeteg minden elkezdett érdekelni igen a politika is, mellette társadalom kritika, világhelyzet stb., de azokat nem tanították az iskolában ezért autodidaktaként tanulom azt amit én szeretnék. Na erre 12 év alatt egyszer se adatot meg, hanem bekellett seggelnem azt a felesleges pitagorasz, tételt, paralelogrammát, vereseket elemezni, unalmas szövegeket értelmezni, történelmi évszámokat beseggelni, most őszintén kinek van kedve ehez?
Nem is beszélve arról, hogy kevés oxigénnel születtem, nagyon nehezen ment a tanulás, de anyámat ez nem érdekelte akkor is elvárta, hogy tanuljak jól és mivel nem tudtam jól tanulni eléggé megromlott a kapcsolatunk. A többiről nem mesélnék, mert nem tartozik ehez a témához. Ne tömegemberként gondolkozzatok, hanem emberségesen közelítsetek a témához.
Azért "sajátítja" ki a szülő a gyerek és dönt helyette,mert egy iskolás gyerek még nem tudja,hogy mekkora a döntésének a súlya!
Mellesleg a Pitagoras tétel,a versek mind az alapműveltséget növelik,ami süt,hogy
neked nincs.
És igen,én is tudom,hogy vannak olyan dolgok is az iskolában,amik feleslegesek.
Szerintem nagyobb hangsúlyt kéne fektetni az angol és az informatika oktatásra.
De mi,itt ezen nem tudunk változtatni!
És attól,hogy nem vagy csöves,gondolom milliárdos se,pedig lehetnél az!
Egy kis szerencse,elszántság és akaraterő kell hozzá!
Egyébként pedig mindenki úgy neveli a gyerekét ahogy szeretné,neked ebbe nincs beleszólásod!
Akkor ne tanulj. Ennyi. Saját magaddal szúrsz ki, nem a szüleiddel. Persze, nem minden a pénz, de azért jó dolog, ha be vannak fizetve a számlák, és hónap végén is tud húst venni a család.
Az a baj, hogy süt az írásodból, hogy mennyire gyerekes vagy, és fogalmad sincs az életről. Ha ezt 15-20 év múlva vissza olvasod majd, mosolyogni fogsz rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!