Kislányom ma azt mondta, hogy nem érdekli az iskola, mert ott csak tanulni lehet, fúj unalmas. Szeptemberre még változhat a véleménye? Most megy nagycsoportba.
Többször észrevettem, hogy nem nagyon érdeklik a kötött feladatok, vagyis amikor mondjuk van egy feladatlap játékos feladatokkal. (logopédus tanácsára kell néha ilyet csinálni: Pontösszekötősdi, labirintus, stb). Viszont rajzolással órákat elvan.
Bevallom, nagyon kissé meglepődtem, hiszen más gyerek nagycsoportban már elunja magát, alig várja az iskolát.
:(
Gondolom hallotta valakitől.
Menjetek el nyílt napra, hogy lássa, milyen a suli. Mesélj a te sulis emlékeidről, nézegess vele sulitáskát, tolltartót, nagyon szépek vannak. ;)
Addig meg próbáld vele megbeszélni, hogy muszáj mennie. Akkor is, ha unalmas. Te se élvezetből dolgozol. Neki ez lesz a "dolgozó".
Igen, az egyik unokatestvére, aki mellesleg nem is szeret járni. Sok időt töltenek együtt. Tudok itt vmit segíteni a lányomnak?
Én mindig azt mondom, hogy imádtam iskolába járni, és úgy hiányzik, de sajnos már nem mehetek, mert felnőtt vagyok
a gyerekekben, ha valami kötelező, ill valamiben kijavítják, akkor szokott elmenni a kedvük
ha kérem pl a gerekem a napra a sugaait rajzolni, ott is hagy az egész rajzolással magamra, addig meg olyan nagy hévvel krikszkrakszolt..
máshogyan kell motiválni, ott lehet a gond
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!