Általános iskola elsőbe menő gyereked várja az iskolát vagy nem?
*pár nap és....
Bocsánat csak folyton javit a telefonom es nincs hosszú i,ü,ö betüm se,mielött bárki leszólna,hogy nem tudok irni.(#1voltam)
Kedves első válaszoló, az én kislányom is hasonló helyzetben van. Már régóta iskolás szeretett volna lenni, mindig iskolásat kellett játszani vele, már tud olvasni és nyomtatottan írni, ezeket szívesen gyakorolta, és a nyáron is be volt zsongva, imádta, amikor végre-valahára iskolatáskát vettünk neki is (van egy bátyja, aki harmadikba megy most).
Viszont pár napja, kb. a "már csak egy hét!" óta nem akar a suliról beszélni, inkább témát vált, s bár nem sír, én azt látom, tart tőle, rossz kedve lesz, ha szóba kerül.
Szerintem arról van szó, hogy megijedtek. Eddig csak egy távoli "eszmény" volt, sok jót hallottak róla, várták hogy "nagyok" legyenek, de biztos ők is érzik már 6-7 évesen is, hogy ez bizony nagyobb felelősséggel és munkával jár majd, mint az ovi, és biztos érzik tudat alatt, hogy egy kicsit elveszett az eddigi szabadság, és már nem kisgyerekek többé, a kisgyereklét minden kényelmével.
Én annyira nem aggódom, szerintem ha meglátják, hogy az iskola sem egy borzasztó intézmény, akkor megnyugodnak és megszeretik. :) A fiamnál 2 éve az első 2 héten kizárólag játék, ismerkedés volt, nagyon élvezte és utána a tanulás sem okozott neki sokkot. Mondjuk nagyon jó tanítónénit fogtunk ki, remélem a kislányomé is hasonló lesz, eddig szimpi. :)
Az én kislányom nagyon vàrja, számolgatja, hány nap van még addig.
Több oka is lehet, hogy nem parázik.
- Már tavaly mehetett volna, de mivel nyár végi gyerek, visszatartottam. 7 éves.
- Kis falu, nem vegyes csoport, így az ovistàrsaival együtt megy iskolába.
- 3 nagyobb tesója van, látja, hogy nekik sem fáj a suli.
- ő fogja reggelente bekísérni az öccsét az oviba (szomszédos épületek), délután ő megy érte, és hozza a munkahelyemre (másik szomszéd épület)
- Néhány napja iskolaváró bulit szervetett a csoportból egy anyuka. Ott voltak a szülők, gyerekek, óvó nênik, és a leendő tanító néni.
Innentől nem sok aggódnivalója van.
Gyerekként válaszolok:
Én is anno sírtam 1.elött mert szokatlan volt, ijesztő hogy mi lesz ott, ez olyan mint amikor most mentem egyetemre. Nagyon félek de mégis örülök :D ez szerintem csak stressz
Várja is meg nem is.
Kapott íróasztalt és széket, és ettől olyan nagylány :). Mondogatja, hogy várja az iskolát, de biztos, hogy fél, mert őszintén én is tartok tőle. Júliusban múlt 6 éves és tele vagyok aggodalommal, hogy jól döntöttünk-e, hogy nem maradt még egy évet, mert a többség visszatartja a gyereket és hozzájuk képest annyira kicsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!