Hol tudom megnézetni gyermekem IQ-ját?
Nem számít semmit, gyerekeknél még nem lehet meghatározó, az együttműködés, az izgalom, meg akár egy egyszerű pisilési inger is belezavarhat az eredménybe.
Majd, ha tini lesz, nézesd meg.
"Nem ismeri a varjút,szarkát."
Ez alatt mit értesz? Én 21 éves vagyok és ezekről annyit tudok, hogy léteznek és abban már kevésbé vagyok biztos hogy madarak. (Sosem tudtam az ilyeneket megjegyezni, ami logikus az könnyen megy, pl. matematikai vagy programozás).
Az alacsony IQ nem jelenti azt, hogy rossz az egyén memóriája. Írhat valaki 100%-os dolgozatot 70-es IQ-val is, meg 10%-osat is 120-as IQ-val.
IQ-ból is sok "féle" létezik, ilyen korban egy teljes mértékben átfogót elég nehéz elvégezni (vagy ha sikerül is, nem feltétlen fog pontos eredményt adni), mivel ezek általában kb. 200 kérdés hosszúságtól indulnak így sok órát igénybe vesz a kitöltésük.
Az a 84-es eredményt adó teszt pontosan melyik készségét mérte fel neki?
Az iq egy általános intelligencia,amit a tájékozottság és logika ad,ami idővel fejlődik ki. Az iskola meg egy könyvből való elvárás. Értsd : az iskolában teljesítéshez s.ggelni kell,nem okosnak lenni( nyilván a reál tárgyakhoz érteni kell,hiába ül felette az ember,van aki h.lye a matekhoz).
De nem okosabb az átlagnál a fiad ilyen átlaggal. Az öcsém messze nem zseni,most 8.-os,van már egy nyelvvizsgája,másik két nyelven tanul még,mellé karate és basszusgitár,járt 4 előkészítő órára és az ország legjobb gimijébe felvették oda,ahová menni akart és mindössze 14 gyereket vettek fel. Soha egy db 5, se volt neki. Nem zseni,nem magasabb iq van neki,csak elképesztő motivált,mert saját magának akar bizonyítani és elérni a célját.
Félreértettél. Az iq fontosabb lenne,a magyar oktatás mindent tanít,ani felesleges,a fontos dolgokat meg nem.
Sok olvasás,na az növeli a tájékozottságot. Teljesítsen iskolában,ennél sokkal jobban is,ha el akar valamit érni,de emellé olvasson sokat is majd,hogy több téren is képben legyen.
Nekem öcsémnek a másik két nyelv a nyelvvizsga mellé hobbi. Német középfok lett neki most meg,készül a felsőfokra. Mellé angolt tanul tanárral,és a gimiben már a német haladó,angol kezdő lesz,mellé csak úgy elkezdte a spanyolt talán otthon.
Erőltetni viszont nemnem szabad. Nehogy elhidd,hogy buta a gyereked. Ne adj számokra. Éreznéd ha nem lenne okos,ha baja lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!