Anyukák! Ti beleegyeznétek, hogy a szüleitektől kapjátok meg a fizetésetek összegét, és ne menjetek vissza dolgozni?
A szitu: Nem tudnátok ketten kigazdálkodni a GYED utáni otthonlétet számodra, mert a férjetek fizetéséből nem él meg normálisan egy 3 fős család, de visszamenni sem akarnátok dolgozni a gyerek miatt, és a szüleitek felajánlanák, hogy fizetik nektek a kívánt összeget, míg vissza nem mentek majd (évekig is).
A szüleiteknek ebben a példában nem okozna ez gondot és maguktól ajánlották volna azért, hogy ne legyen mókuskerék az életetek még egy darabig.
Elfogadnátok?
"Dok múlik szon hogy ki milyen viszonyban van a szüleivel."
Pont azért nem fogadnám el, mert nagyon jó a viszonyunk. Az utolsó vasát is nekünk adná, ha engednénk. Ha milliomos lenne, akkor se engedném.
Rakja félre, jó lesz az később, mi már felnőttünk, megoldjuk. Az bőven elég segítség, ha a saját jövőjére megfelelően gondol.
"El se tudom képzelni milyen lehet egy gyerek első eve úgy hogy a jet szülő non stop jelen van."
Valamit félreértettél. A harmadik évről szól a kérdés és nem két szülő otthonlétéről.
Nem, pedig ők is megtennék értem és a testvéremért is, ha arról lenne szó.
De nem azért mentem férjhez és alapítottunk családot, hogy a szüleimre legyek utalva pénzügyileg életük végéig.
Inkább én segíteném őket, ahogyan csak lehet.
És ha a szüleiddel történik valami, vagy szükségük lenne arra a plusz összegre, akkor mit csináltok? Éhenhaltok?
Elfogadnám, de azokkal is egyetértek akik úgy gondolják, hogy nem. Ideális persze az, ha apuka képes eltartani a családját a gyes alatt is, ha anyuka úgy dönt, hogy szeretne otthon maradni a gyerekkel.
Ha valamelyik gyerekem ilyen szituációban lesz mint amit írtál, és tudjuk támogatni a férjemmel, szíves örömest meg fogom tenni, és nem fogom cserébe várni semmit.
Ezt még olvasni is rossz. GYED után ha nem él meg a család, anyuka visszamegy dolgozni, gyerek már 2 éves tehát bölcsibe. El nem tudom képzelni azt a lusta nőt aki inkább zsebpénzt kap apucitól/anyucitól csak ne kelljen dolgoznia holott már simán mehetne! Szégyen. A férj is kb. eláshatja magát ha ezt elfogadja.
Az más szitu ha pl. nem járna gyed és a baba még picike akit nem szívesen adsz bölcsibe, de könyörgöm, 2 éves, ekkor kezdik a bölcsit, ha vissza kell menni dolgozni.
Arcomról égne le az összes bőr ha anyaként zsebpénzt kapnék mert büdös a munka.
Természetesen nem.
A legfőbb és legépeszűbb ellenérvem: a nyugdíj időszaka ÉS összege is kiesik ere az időre. Azaz a kedves szülők éppen hogy rosszul segítenek. Mint a szülő, aki csokit vesz a cukorfüggő gyerekének ahelyett, hogy jól segítve lehozná a cukorról.
"nyugdíj időszaka ÉS összege is kiesik ere az időre"
Ez nem igaz, mivel a gyesből is vonnak nyugdíjjárulékot. Így ketyeg az idő.
Ha pedig gyeden volt előtte, akkor eleve él is a munkaviszonya is gyes alatt.
19
Butaságokat beszélsz.
Az értő olvasás sokat segít az életben:
"fizetik nektek a kívánt összeget, míg vissza nem mentek majd (évekig is)."
ÉVEKIG is. Szó sem volt a gyes egy évéről kizárólag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!