Anyukák! Ti beleegyeznétek ebbe? (5 éves kisfiú)
Családi ismerősöknek nagyon sok év után született egy kisfiuk,most 5 éves. Én már fiatal felnőtt vagyok,és nagyon nagyon szeretem a kis srácot,és ő is oda van értem. Szüleink egyidősek,és engem sem 20 évesen szült anyukám,szóval tényleg nagyon késői baba. Szeretném elvinni a kisfiút strandolni,rá is érek,nekem nem teher,van hozzá türelmem,rengeteget szoktunk együtt játszani. Viszont esélytelennek érzem,hogy beleegyezzenek a szülők(akikkel egyébként nagyon jóba vagyok,amíg én voltam kicsi,addig ők velem babáztak :) )
Ti beleegyeznétek vagy sem?
Biztos, hogy nem teher? Strandoltál te már kisgyerekkel kettesben?
Lehet, hogy nem akar mással, csak veled játszani. Ha nem tud úszni, egy pillanatra nem veheted le róla a szemed. Nem létezik az a fogalom, hogy hideg víz és nem létezik az sem, hogy száradni kellene.
A fiam 8 éves és most jutottunk el oda, hogy már nem hajlandó karúszót húzni, így újra ott vagyunk, hogy folyamatos kartávolságra kell tőle lennem.
Ráadásul ha nem ismeri a vizet (mondjuk kérdés, hogy ki mit ért strand alatt, én speciel nem a fürdőt, tehát nem medencét), akkor seperc alatt el tud tűnni a szem elől.
Biztos, hogy képes vagy felelősséget vállalni egy pici gyerekért a strandon?
Arról nem is beszélve, ha bármi történik vele, te senkije nem vagy, még orvosi ellátást sem kaphat szülő/gondviselő jelenléte, beleegyezése nélkül.
Én nem engedném. Mamával igen, nagynénivel igen, barátokkal 5évesen nem. Legkorábban akkor, ha magabiztosan tud úszni.
Nem tudom hány éves vagy, de én nem engedném el az enyémet. A víz ami annyira veszélyes.
Mondjuk közrejátszik , hogy kb 10 éve az egyik kolléganőm az unokahúgát elvitte a Tiszához, a kojelölt strand területre, elvitte a kislányt a víz, meg is halt, Szerbiaban talaltak meg a holttestet.
Húúú, ez nehéz kérdés! Alapvetően én is azt gondolom, hogy a víz egy nagyon veszélyes terep, strand lehet túlzsúfolt, ahol már a sok ember önmagában veszélyt jelenthet, eltűnhet a gyerek, vagy csak egyszerűen virgonc, elszalad, megcsúszik, és beleesik a vízbe...úristen, rémálom.
Pont a minap szembejött velem az FB-n egy videó, egy ázsiai országban egy fedett uszodában lubickoltak együtt gyerekek és felnőttek. Egy beltéri kamera felvette, ahogy az egyik kisfiú elsodródott a többiektől, eszeveszetten kapálózott, és senki, értsd SENKI nem segített neki, pedig többen elmentek mellette. Végül hál istennek addig kapálózott, amíg kievickélt a medence széléhez, és meg tudott kapaszkodni...szívszorító volt.
Szval úgy érzem, addig mindenképp velem kell strandra mennie a szintén 5 éves fiamnak, amíg stabilan meg nem tanul úszni. Ezen a nyáron volt egy 5 napos úszótáborban, úgy mertem elengedni, hogy tudtam, egyszerre ötfős kiscsoportokban tanítják őket, és mint kiderült, a pici medencében voltal, és még így is két képzett oktató vigyázott rájuk. Szval bebiztosították a dolgot.
Nézd, nem tudom, mennyire vagy felelősségteljes, az írásodból azt érzem, az vagy, és nagyon szereted ezt a kisfiút, ezért én a helyedben megkérdezném. Legfeljebb azt mondják majd a szülők, hogy még nem, pár év múlva pedig boldogan elengedik veled.
A bátyám 42 éves, egy hangya életét nem bíznám rá, hál' istennek, nincs saját gyermeke, az én gyermekeimre pedig nem vigyázhat. Anyukám is necces, otthon náluk szokott vigyázni a gyerekeimre, mert az az ő terepe. De strandra nem engedném el vele az 5 éves fiamat és a 3,5 éves lányomat, mert figyelmetlen, és az is előfordulhat, hogy rosszul lesz, az pedig végzetes lehet.
Voltál már kettesben a kisfiúval huzamosabb ideig? Szoktál rá rendszeresen vigyázni? Ha igen, akkor talán elgondolkoznék rajta.
ha nem, akkor teljesen kizárt. Más szülői felügyelet mellett elbohóckodni egy 5 évessel vagy pl lenyugtatni mikor túlpörgött. Mert náluk azért előfordul.
Még az írásod is annyira bizonytalan, hogy szerintem első körben inkább vidd el fagyizni.
Én keresztfiamat aki szintén 5 éves kb heti 1x elviszem strandra most majd balcsira megyünk 1 hétre hármasban párommal.
Ha ismered a kisfiút megbízható vagy akkor elengedik.
Keresztfiam elvan víz szélén ahol homok van imádja főleg ha sarazhat. Karúszó úszógumi mindig van rajta mostanában ilyen felfújható dínón lovagol :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!