Van olyan aki látott/hallott olyan gyerekekről akik titokban esznek csokit/csipszet?
A sztori lényege, hogy a barátnőm ilyen teljesen egészségesen neveli a gyerekeit. 0 csoki 0 nasi. A kislány 7 éves, és nagyon kis vékonyka, viszont a 11 éves fiú nagyon elhízott, és nem értette az anyja, hogy mitől, hiszen ő mindig tudatosan eteti. A lényeg az, hogy bevallotta a kisfiú, hogy a szobájában rejtegeti a sok csokit amit a kapott zsebpénzéből vett, és dugiban eszi. Mondtam a barátnőmnek, hogy elég durva ha idáig fajult a dolog, mert nálunk rendszeresen van édesség, és még sem gulurnak el a gyerekeim, mert nem nem csokit esznek csokival, hanem szépen beosztják.
Szerintetek itt az anyuka rontott el valamit hogy a kisfia titokban dugdossa és eszi a nasit?
Nehéz elképzelni, hogy egy 11 éves hónapokig tud rejtegetni akkora mennyiségű édességet, ami elhízáshoz vezet. Biztosan nem napi egy balaton szelet volt.
Nálunk egyébként nincs tiltva az édesség, de nem édesszájú a fiam. Talán pont ezért.
Saját tapasztalat.
Nekünk is tiltva volt, azaz nem is tiltva, hanem szimplán nem volt rá pénz. Ezért kb csak mikuláskor és húsvétkor kaptunk csokit, édességet.
Nálunk ez ahhoz vezetett, hogy ritka kincs volt, habzsoltunk ha olyan helyen voltunk, ahol lehetett édességet enni.
Amikor már nagyobb iskolás lettem, volt, hogy pénzért karkötőket csináltam az osztályban és a pénzből krémes kakaós csigákat meg más édes dolgokat vettem, amiket azonnal meg is ettem.
Tudom, hogy mindez amiatt volt, mert nem volt lehetőségünk ilyeneket enni. Amint meg volt rá a lehetőség, már nem volt olyan csábító. Akkor már megszokottá vált az elérése és leszoktunk róla.
Megjegyzem, a "tilos a hűtőben turkálni" és más hasonló tiltás vagy mérték betartás is ahhoz vezetett, hogy sutyiban loptuk a kaját és a lekvárt a pincéből. Pedig nem voltunk éhesek. Minden nap rendszeresen ettünk, otthoni főtt ételt és iskolai menzát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!