Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szülők mi a véleményetek a...

Szülők mi a véleményetek a tanárnak köszönő gyerekekről?

Figyelt kérdés

Egy kisvárosban (ahol szinte mindenki ismer mindenkit) tanítok általános iskolásokat 1-8. osztályig.

1 éve jöttem el szülési szabadságra és rengeteget sétálunk a városban a kisbabámmal.

Nagyon elkeserít az a tapasztalatom, hogy teljesen változó korosztályból, de a gyerekek nagy része nem köszön, legyen az másodikas, vagy nyolcadikas, szinte mindegy.

Látom, hogy megismernek, az idősebbek direkt elfordítják a fejüket.

Én őszintén elmondhatom, hogy a tanári karban kiemelten szerettek a gyerekek. (Nem is tudom, hogy azok a tanárok hogy lehetnek ezzel, akiket nem igazán kedveltek..)

Természetesen a gyerekek 30-40%-a köszön nagyon kedves és örömmel. Tudom, ennek kellene örülnöm inkább.

Viszont az, hogy a többség nem köszön, ez engem teljesen elkeserít. Úgy érzem, hogy jó volt a gyerekekhez, emberi voltam velük, a szeretet vezérelt a munkámban. Hogy lehet ez?

Annyira elkeseredtem, hogy nem tudok örömmel a munkámra gondolni? Ez volna az én szakmám? Hogy még a köszönést sem érdemlem meg :(

Mi a véleményetek? Minden vélemény érdekel, akár pozitív, akár negatív.

Komolyan gondolkodom, hogy pályát módosítok.. ezért a pénzért és "elismerésért" én ezt nem csinálom.

2018. jan. 27. 23:13
1 2 3
 1/23 A kérdező kommentje:
Bocsánat az elírásokért, telefonról írtam.. de remélem, érthető azért :)
2018. jan. 27. 23:15
 2/23 anonim ***** válasza:
74%
A köszönés sajnos kiment a divatból. Nem csak a gyerekek de a felnőttek legtöbbje se tud köszönni.
2018. jan. 27. 23:23
 3/23 anonim ***** válasza:
86%

Velük ne törődj, aki köszön, annak örülj :)

Férjemmel közös suliba jártunk, mai napig ha sétálunk a városban és jön szembe valamelyik tanárunk, hangosan köszönünk, és olyan jó, hogy igen, megismernek, sőt, van hogy le is állunk beszélgetni, a gyerekeimnek is mindig ezt tanítom, hogy tanárral bárhol találkozik, bármikor, ha már más suliba is fog járni, vagy felnőtt lesz, mindig köszönni. Aki meg nem köszön, azt hagyni, szót sem érdemel, ha neki nem fontos.

2018. jan. 27. 23:25
 4/23 A kérdező kommentje:
A mai négyes lány csoportot szinte minden nap tanítottam. Nagyon arcul vágott a dolog ma. :(
2018. jan. 27. 23:31
 5/23 anonim ***** válasza:
97%
Lehet, hogy mégsem kedveltek annyira, mint amennyire gondolod.
2018. jan. 27. 23:46
 6/23 anonim ***** válasza:
88%
Nem bántásképpen írom, hanem mert ez a személyes tapasztalom: én annak a volt tanáromnak nem szoktam köszönni, akit nem szerettem. Aki sokat tett értem, jó viszonyunk volt vagy csak egyszerűen szimpatikus volt, annak mindig köszöntem évekkel a suli befejezése után is.
2018. jan. 27. 23:49
 7/23 anonim ***** válasza:
23%
Miért zavar, hogy nem köszön valaki? Mintha kötelező lenne...
2018. jan. 28. 00:22
 8/23 anonim ***** válasza:
100%

A gyerekek javának nem ugy rögzül hogy annak kell köszönni akit ismerunk hanem akinek kötelező. Ha plmegnezed erkezesnel egymasnak se köszönnek de ora elejen nalunk volt az a kotelezo mondat egyszerre az osztaly jo reggelt kivanok szervusztok kispajtasok.

A koszones gyerekeknel nem a szeretet kifejezese hanem bediktalt kotelezo formula pl tanarnak szomszednak több esetben ha ott a szulo is es mondja köszönjel.

Tanar letedre tudhatnad hogy egymast sem sziázzák a legtobb esetben

2018. jan. 28. 08:28
 9/23 anonim ***** válasza:
100%

Csomó gyerek nem köszön úgy általában véve sem. Sőt, sok felnőtt se, akkor mit várunk a gyerekeiktől ugye...

Amúgy én fordítva vagyok, sok általam kedvelt egykori tanárra ráköszönök, és épp egy pillantásra méltat, aztán megy tovább. Értem, hogy nem biztos, hogy emlékszik tizenpár év távlatából, sok gyerekkel van dolguk, de bakker, tanár, gondolhatná, hogy esetleg volt diákja vagyok, és megereszthetne egy köszönést.

2018. jan. 28. 08:39
 10/23 anonim ***** válasza:

Középiskolában tanítok, én pont azt tapasztalom, hogy úton-útfélen (volt) tanítványba botlok, állandóan csókolomoznak :) A volt tanítványokkal mindig megállok beszélgetni, hogy alakult az életük az érettségi után. Múltkor fél órát beszélgettünk a tescoban.

Egyébként kislànyom másodikos, és sajnos rajta azt tapasztalom, hogy nem szeret köszönni. Hidd el, tanítom/tanítottam neki, mégis sokszor sajnos szégyellős.

Örülj azoknak, akik szeretnek és köszönnek. Amúgy egy tanárt sosem fog az összes tanítványa szeretni. Ez egyszerűen lehetetlen lenne. Ha a nagyrésze szeret, akkor már nem dolgozol rosszul.

2018. jan. 28. 08:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!