Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szülők mi a véleményetek a...

Szülők mi a véleményetek a tanárnak köszönő gyerekekről?

Figyelt kérdés

Egy kisvárosban (ahol szinte mindenki ismer mindenkit) tanítok általános iskolásokat 1-8. osztályig.

1 éve jöttem el szülési szabadságra és rengeteget sétálunk a városban a kisbabámmal.

Nagyon elkeserít az a tapasztalatom, hogy teljesen változó korosztályból, de a gyerekek nagy része nem köszön, legyen az másodikas, vagy nyolcadikas, szinte mindegy.

Látom, hogy megismernek, az idősebbek direkt elfordítják a fejüket.

Én őszintén elmondhatom, hogy a tanári karban kiemelten szerettek a gyerekek. (Nem is tudom, hogy azok a tanárok hogy lehetnek ezzel, akiket nem igazán kedveltek..)

Természetesen a gyerekek 30-40%-a köszön nagyon kedves és örömmel. Tudom, ennek kellene örülnöm inkább.

Viszont az, hogy a többség nem köszön, ez engem teljesen elkeserít. Úgy érzem, hogy jó volt a gyerekekhez, emberi voltam velük, a szeretet vezérelt a munkámban. Hogy lehet ez?

Annyira elkeseredtem, hogy nem tudok örömmel a munkámra gondolni? Ez volna az én szakmám? Hogy még a köszönést sem érdemlem meg :(

Mi a véleményetek? Minden vélemény érdekel, akár pozitív, akár negatív.

Komolyan gondolkodom, hogy pályát módosítok.. ezért a pénzért és "elismerésért" én ezt nem csinálom.

2018. jan. 27. 23:13
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
0%
Nyilván én vagyok a troll és nem az kb 12 éves értelmi szinten van és tanárnak állítja be magát.
2018. jan. 28. 16:00
 22/23 anonim ***** válasza:

Én is tanítottam. A gyerekek kb. fele köszönt az utcán, a másik fele nem. Nem mondanám utólag magamról, hogy annyira népszerű lettem volna, de nem is utáltak. Szerintem ebben az életkorban a köszönés nem szimpátia kérdése. Attól függ, hogy a szülők hogy nevelik a gyereket. Tapasztalataim szerint vannak jó páran, akik sehogy. Nyilván itt nem is köszön a gyerek. Engem mondjuk úgy neveltek, hogy tanárnak előre kell köszönni, így köszöntem, akár kedveltem az illetőt, akár nem.

Nem hiszem, hogy ezt magadra kell venni. Nem ettől leszel jó vagy rossz tanár.

2018. jan. 28. 16:56
 23/23 anonim ***** válasza:

Diákként én se mindig köszönök a volt tanáraimnak, még annak se, akiket szerettem. Miért nem?

Nem veszem észre. Ez a leggyakoribb, egyszerűen bambulok magam elé az utcán, fülemben zene, közben agyban tök máshol járok vagy félig még alszom, lehet hogy a saját anyám is csak akkor tűnne fel ha megáll előttem integetni.

Nincs kedvem/időm megállni beszélgetni. A legtöbb olyan tanárom akivel jóban voltam, ilyenkor megállna beszélgetni, mi újság velem, hogy megy az egyetem, hát az osztályról mit tudok, jaj hogy a Béluska milyen elveszett volt, a Katika meg hallottam hogy kapott valami nagy ösztöndíjat, és anyukád hogy van, ésatöbbi ésatöbbi. És amikor már 10 perces késésben vagyok, vagy simán szr napom van, megesik hogy inkább ignorálom őket.

Van hogy egyszerűen hiába ismerem meg az út túloldaláról, vagy az üzletben a másik kasszánál állva, vagy a busz ellentétes végében, vagy nem tudok, vagy fura lenne külön odamenni köszönni, főleg ha amúgy mondanivalóm nincs, 10 méterről meg csak nem állok neki ordibálni, főleg ha az sem biztos hogy ő észrevett.

És természetesen ha ő elfoglalt, telefonál, valaki mással, társaságban van, vagy olvas, akkor se zavarom.

Szerintem ezek elég sok diákod nemköszönését megmagyarázhatják.

2018. márc. 26. 21:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!