Mennyi idős korig "normális", ha egy kisfiú meztelenül látja az anyukáját?
és a későbbiekben nem okozhat ez benne valamilyen szexuális zavart? Mert hallottam már olyat, hogy egy férfi mesélte, ő azért szereti a nála 20-30 évvel idősebb nőket, mert gyakran látta meztelenül az anyját...
Elsőnek: igen, anya-lánya viszonylatban tényleg normálisnak tartom, előttem is gyakran öltözött át anyám, meg én is előtte, de azért anya-fia kapcsolatban ez egy kicsit másképp működik, nem?
Azért szerintem mégis más az, ha egy lány látja az anyját, mintha egy fiú, bár én anyukámat is utáltam meztelenül látni és ő mindig úgy járkált előttem, pedig tudta, hogy engem zavar.
Én olyan 4 éves koruk körül éreztem azt, hogy már nem kellene. Előtte olyan természetesnek tűnt, hogy akár le is zuhanyzok előttük. 4 évesen viszont már elég " értelmesek" vagy hogy is mondjam, mindent megnéznek és kellemetlen számomra, hogy szemrevételeznek, esetleg el is mesélik másoknak, amit látnak :D azóta max bugyi, melltartóban látnak úgy nem gáz, de teljesen meztelenül nem, azt mondjuk meg fogom engedni, hogy nézzék, ahogy szopizik a kistesó, de így direktbe nem meztelenkedek már.
Férjem édesanyja a mai napig nem zavartatja magát a fia előtt, és a férjemet se zavarja a meztelenség, még csak az idősebb nőkre se bukik emiatt (abszurd elmélet).
Ellenben nálunk tabu volt a meztelenség és emlékszem, hogy kis ovis korunkban tesómmal együtt nem győztünk leskelődni a szüleink után, mert így sokkal jobban is érdekelt minket a dolog, kamasz koromra pedig rém szemérmes lettem.
Lányom 3 lesz, az apja nem bujkál előle, persze direktben nem is flangál, de nem csinál gondot abból, ha át kell öltöznie, vagy kint maradt a törölköző...stb.
Már látom a különbséget. Az egyik korabeli kissrácot épp előtte tettek tisztába, a másik kislány társa egyből "ráugrott" a témára, mutogatott, oda akart nyúlni (ő előtte nem öltöznek), míg a lányom teljes természetességgel megszemlélte és már ment is a dolgára.
8 es 9 evesek a fiuk es meg siman bejonnek hozzam a szobaba, ha oltozkodom, egyaltalan nem zavarja oket, hogy latnak, mondjuk engem sem. Gondolom ha zavarna oket, akkor nem jonnenek be, vagy kimennenek. De uszodaban, strandon is siman bemegyunk egyutt a csaladi oltozobe es egyutt oltozunk at. Semmi zavar nincs a szemukben, ugyanugy ramneznek, beszelnek hozzam, mintha lenne tajtam ruha.
Viszont pl a nagymamajuk nem zarta be az ajtot zuhanyzaskor, a kisebbik fiam lenduletbol bement (nem kopogtatunk itthon, hanem a zarat forditjuk el, ez a jele a foglalt furdo/wc) es visitva rohant a gyerek a szobajaba, amikor meglatta. Es ez mar 3 eve volt, 5 eves volt akkor a fiam.
Szoval ez erosen gyerekfuggo, meg nyilvan nagyban fugg attol, hogy mit szokott meg es kit lat ruha nelkul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!