15hónapos a kisfiam, és nem tudom normális-e, amiket tapasztalok vele kapcsolatban? Akinek van ilyen korú gyermeke kérem válaszoljon. Köszönöm.
Hát tudod, szerintem körülírtad a gyerekek 90%-át :)
Az elején leírtak (hasfájás, fogzás miatti szenvedés) minden 2. babát érintenek.
A babakocsis dolog ebben a korban kb. mindegyiket, felfedezni akarnak, nem pedig leszíjazva ülni egy séta alatt, hiszen nekik ekkor nyílik ki a világ!
Földevés és társaik az "értelmes" játék helyet: igen, ilyenkor mindent meg akarnak kóstolni. Értelmes játékot mit akarsz, sakkozni?! Majd eljön az is!
Beszéd: 2 éves kor után is teljesen normális ha csak szavakat mond még.
A toporzékolásra meg azt mondják: dackorszak. Nálunk ez kimaradt, nem volt hisztis a fiam, de az összes barátnőm ilyen idős gyereke csinálta ha nem az volt amit ő akart.
Meséskönyv: sok ennyi időst nem köt le még.
A gyereked egy tök átlagosan viselkedő 15 hónapos, nem tudom mit vársz tőle :)
Az én fiam 1 évvel idősebb, de ennyi idős korban sokmindent az eszembe juttattál most. A séta ugyanez volt, volt is problémánk vele. Kb másfél évesen javult a helyzet most 2 évesen is csak nagy nehezen fogja meg a kezünket, de már elég könnyű sétálni vele.
Ő se pihent soha 1 percet sem és nem érdekelte a mese. Játék se érdekelte hosszabban, kivéve a rosszalkodás. Amit leültünk játszani, 1-2 perc alatt megunt mindent. Nem tudom ez mikxor javult, de már akár fél órát is elvagyunk ugyanazzal a játékkal, sokkal hosszabban leköti akármi.
Az első szava 14 hósan volt de azóta se mond 10 szónál többet. Engem aggaszt de a hallása pl szuper, nem tudom mikor fog már beszélni.
Az én fiamnak is volt egy olyan időszaka, mikor nem érdekeltem. Általában pakolt, ruhásszekrényből, konyhában is volt neki amit pakolhatott, nem is emlékszem még miket csinált ennyi idősen, de pont nem velem foglalkozott. Vicces ez most leírva nekem, mert azóta egyértelműen szívesebben játszik velem vagy az apjával, mint egyedül.
A rágást nem tudom, gyerekorvostól lehet rákérdeznék.
3as válaszíró vagyok!
Nálunk az a probléma, hogy nem akar úgy aludni ahogy kellene és ez már 3 hónapja így megy. Ha időben elalszik 21 óra körül akkor 1-2 között felkel és 5 óráig tevékenykedik. A másik eset, hogy csak éjfél-1 között alszik el. Mindegy, hogy altatom. Van, hogy fél 7kor felkeltem, na akkor délelőtt 10-11 órakor kidől, máskor meg 12-13 között alszik el. Ebben az esetben reggel 9kor kel. Ilyenkor 2-3 óra hosszákat alszik. Kipróbáltam sok mindent, de mióta az őrlő fogak vannak soron azóta ez megy. Nagyon nehéz :(
Szóval ne aggódj, max kérdezd meg a védőnőt vagy a gyerekorvost, hogy mi a véleményük a harapás/rágás témáról.
Hú még olvasni is szörnyű, sajnálom, nehéz lehet vele.
Nem tudom mi az általános, lehet, hogy én vagyok szerencsés a lányommal, de ő soha nem volt ennyire kezelhetetlen.
Én már rég bediliztem volna, ha nap, mint nap azokat kellene átélnem amiket leírtál, csodállak amiért bírod idegekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!