Már tiszta pánikba vagyok néha mikor felmerül valami kérdésem a terhességgel kapcsolatban.26 hetes vagyok, és annyi negatív hozászolást találok bizonyos kérdésekbe, hogy rendesen rettegek. Normális ez?
Mire gondolsz negatív alatt, hogy egy probléma esetén ijesztgetik egymást mindenféle szörnyűséggel, vagy hogy sokszor gúnyosan, meg nem túl kedvesen nekimennek a kérdezőnek?
Az elsővel kapcsolatban: ha olyan jellegű kérdésed van, inkább kérdezd a védőnőt, szülésznőt, orvost, tapasztalat, hogy tényleg annyi rossz dolgot olvasni, hogy csak megijedsz. Ők meg tényleg értenek hozzá :), hagyatkozz rájuk. Ők megnyugtatnak, ha nincs gond, ha pedig van gond, akkor tudnak segíteni.
A második dologgal kapcsolatban: sajnos tényleg jellemző :(, de nem szabad foglalkozni az ilyen kommentelőkkel, itt élik ki magukat sajnos. Azért legtöbbször érkezik normális válasz is a kérdésekre.
Az a legszörnyűbb ebben, hogy sokszor teljesen alaptalan a paráztatás, csak épp a válaszolók is félinformációkat tudnak, és az alapján írják le a rosszabbnál rosszabb végkimeneteleket.
A saját példám: aminonszalag van a méhemben. A 12 hetes UH-n vette észre a szonográfus, egyből mondta, hogy ne parázzak, messze van a babától, amúgy is elég gyakori, és nem szokott gondot okozni, a dokim szintén ezt mondta. 16 hetesen is megvolt még, meg a 20 hetes UH-n is.
Én hülye, ekkor már rákerestem fórumokon, hogy mégis mi ez pontosan, és hát az ütő megállt bennem: a terhességek nem egész 1%-ánál fordul elő, és végtaghiánnyal születnek miatta a babák, mert beleakad és elszorítja, sőt, ha a nyakával akad bele, akkor meg is halhat a baba. Hát, én annyira pánikba estem, hogy valami hihetetlen, rohantam a dokimhoz, hogy amnionszalagom van és úristen. Annyit mondott, hogy mielőtt feltúrnám a netet, és bepánikolnék, legközelebb vele beszéljek inkább. Merthogy valóban okozhat ez végtaghiányt, akkor, ha abban a szakaszban akad bele a baba, mikor még csak végtagkezdemények vannak, és nincsenek kifejlődve a kezei, lábai (azaz ugye a 12. hét előtt), illetve megölni is csak ekkor tudja, ha lefűzi a szalag a fejét. Esetemben meg egy 20 hetes, gyönyörűen kifejlett babáról beszéltünk már, szépen látható karokkal, lábakkal, minden ujja ép volt, és mindene szabadon mozgott. De a fórumokon ugye csak az a félinformáció volt meg, hogy végtaghiányt okozhat, úgyhogy nagyon nagy baj, és rettegheted végig az egész terhességet, hogy vajon mindene meglesz-e mikor kibújik...
Ha valamitől félsz, tényleg inkább dokit kérdezz, mert agyon paráztatnak sokan... Sajnos a tudatlan emberek is tényként hangoztatják itt, amit hallottak valahol, és rád hozzák vele a frászt.
24 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!