Az akusztikus gitáromra most raktam új húrokat, de nem tudom rendesen felhangolni, mert a G és a H húr egy bizonyos feszességnél elengedi magát a húrlábnál, és kezdhetem elölről az egészet. Mit tegyek?
Győződj meg róla, hogy jól tetted be a húrokat a húrlábnál, nézz meg róla 1-2 videót. Meg azt is ellenőrizd le hogy megfelelő tüskéket e vettél.. ha túl vékonyak akkor nem tartanak elég jól.
Mielőtt felhangolnád a húrokat, nyújtsd, feszítsd meg őket, tehát felrakod a húrokat, és a húr alé teszed a mutatóujjadat, majd a hüvelyk ujjaddal nyomni kezded lefelé, és így végigmész, végignyomkodod egészen a felső bundig. Ezt csináld meg többször, az összes húrok, és fokozatosan feszíts a húrokon közben (ugyanis az elején még sokat nyúlnak a húrok, szóval ha simán felteszed, és behangolod akkor nem 1-2 elhangolódik).
Ha még így sem jön össze, akkor próbálj vmit tenni a tüske mellé, vagy pl tegyél rá egy vékony szigszalag réteget, hogy amikor benyomod a helyére szorosabban tartson.
Tudom hogy a húrlábat írtad, de még lehet gond (ha nem is ebben az esetben) hogy a hangolókulcsnál csúszik meg a húr, legtöbbször akkor ha kevésszer van körbetekerve rajta a húr.. az ideális az kb 2-3 tekerés, de fel lehet úgy is tenni, hogy hurkot csinálsz így elég neki 1 tekerés és nem csúszik el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!