15hónapos a kisfiam, és nem tudom normális-e, amiket tapasztalok vele kapcsolatban? Akinek van ilyen korú gyermeke kérem válaszoljon. Köszönöm.
Az enyem sem engedte ennyi idosen, hogy fogjuk a kezet, es meg volt az elkepzelese arrol, hogy merre szeretne menni. 8 honapos koratol allva, majd olben ultetve pelenkazom bugyipelenkaval, mert fektetve nem szerette. Nalunk a kulcs a minel tobb onallosag, keves, de fontos tiltas/betartando szabaly, es csatos hordozo illetve tricikli. A hordozoba akkor teszem, mikor mar semmi sem jo neki, faradt. A tricikli (egy hasznaltan vett Smart trikeunk van) nagyon jo neki, szabadabban mozoghat benne, van egy kirmanyhoz rogzitett zenelo-vilagito telefon hozza, azt nyomkodhatja, kesobb tekerheti. a pedalokat, 10 honapos kora ota hasznaljuk. 18 honapos koraban egy idore eltettuk, mert leert a laba, es huzta a foldon, de lehet kapni olyat, aminek mas a labtartoja. Babakocsi helyett nekunk tokeletes volt.
Az evesnel milyen gyakran esztek egyutt? Mennyire hagyod neki, hogy egyedul egyen? Mikor kezdted bevezetni az eteleket es hogyan? (Gobdolom a leirtakbol, hogy purevel, nem falatkasan).
A gyerekem egyik kis baratnoje ivolt ilyen, hogy semmivel nem lehetett lekotni par percnel tovabb, mig a gyerekemet igen, most meg a kislany raerzett a rajzolasra, es olyan hosszan bele tud melyedni, ahogy a gyerekem meg eddig semmibe, vagy legalabbis nem tudok ilyet most felidezni. Szerintem csak meg kell majd talalnia az erdeklidesenek megfelelo dolgot. Nekem az segitett, hogy olyan dolgojat csibalok, amiket en elvezek, es latszott, hogy a gyerekemrt pl. a mozgasos dolgok kotik le, amiben utanozhat is, a tanc, joga pl. ilyenek, nagyon ugyes benne, es nagyon szereti. A konyveket ugy tettem neki (es magamnak is) erdekesse, hogy mivel szeretek enekelni, ezert az ot jobban erdeklo rajzoknal mindenfele dallamot meg habgokat talaltam ki, hangszereket utanoztam, meg ilyenek. Te milyen tevekenysegeket elvezel, mi a hobbid?
Én sem értem, miért mondják minden hasonló kérdésnél, hogy minden gyerek ilyen és ez a normális. Ez egyáltalán nem normális, de sok gyerek ilyen, főleg fiúk. Valószínűleg semmi baja, majd kinövi, de hogy őszinte legyek én megnézetném, csak hogy megnyugodjak.
Nekem ennyi idős korban az a normális, ha odafigyel és megérti, amit mondok, azt csinálja, amit mondok, arra megy, amerre mondom. Rágni ennyi foggal már kéne tudni, de fog nélkül is.
Ismételten a 3as válaszíró vagyok :)
Én is leizzadok, mire kicserélem a pelenkáját, a babakocsiba tenni is kész küzdelem, a meséskönyveket széttépi, nem étdekli a mese. Mostanság mindent hozzámvág. Ha nem az van amit szeretne, hanyatt fekszik és képes fél órát ordítani, olyankor semmi sem érdekli, hiába próbálom elterelni a figyelmét. A szüleimnél vagy anyósoméknál egy igazi angyal. Sokszor együtt vagyunk ott és szépen eljátszik, nincs sírás, nyöszörgés. Otthon meg pont az ellentéte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!