Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » A szóbeli érettségik hiánya...

A szóbeli érettségik hiánya valószínűleg csökkentette az emberek eredményeit? SOS mit gondoltok?

Figyelt kérdés
Ugye ha valaki hármast írt emelt szinten nem javíthatott szóban így az 50 pontot elbukta. Ha valaki nem írt elég jót középszinten akkor meg azt nem tudta még erősebbé tenni szóban. Így várható, hogy az átlagnak a százalékai gyengébbek lettek? Tudom nincs biztos de ti mit gondoltok? A kinézett szakom 300-400 pont közé esik és ANK tehát fizetős, ugyanannyi pontom van mint a tavalyi pontszám de idén 1,5 szer annyian jelölték meg a szakot mint tavaly, ki tudja hányat vesznek fel ebből majd. Valószínű, hogy nem fog nőni a ponthatár hanem csökkenni vagy minimum stagnálni? Ugye másfélszer annyi az össz jelentkező de nem tudjuk hányat vesznek fel+ nem volt szóbeli. BME GTK amúgy. Az egyetlen amit tudok, hogy 3 al többen jelölték meg elsőként. Valószínűleg meglesz nekem? Én is elrontottam az érettségiket és nagyon félek! Légyszi mondjátok el mit gondoltok erről. Sokak szerint a szóbeli hiánya csökkenti majd, tudom vannak akik írásban is profik de nem mindenki.

2020. júl. 9. 20:02
1 2 3 4
 31/33 anonim válasza:
100%
Én 2018as évben érettségiztem. És butaság azt gondolni, hogy csak mert nem kellett szobelizni és megtanulni x tételt könnyebb volt. Kiszamoltam, nekem 26 ponttal lenne kevesebb pontom, ha nem lett volna anno szóbeli. Minden tantárgyból húztam a szóbelin (valahol meg jegyet is) és ezzel nem csak én vagyok így hanem emlékeim szerint az osztalytarsaim 90%a javított vele. Tehát várható véleményem szerint, hogy kicsivel lejjebb mennek idén a pontok. Persze lehet nem durván mivel gondolom, valamivel könnyebbre is tettek össze az írásbeli, így hogy tudták nem lesz szóbeli. Bár ahogy beleneztem nem tűnt sokkal könnyebbnek, bár már egy ideje nem vagyok benne annyira.
2020. júl. 10. 15:10
 32/33 anonim ***** válasza:
100%
Én 2016-ban érettségiztem. 457 pontom volt a felvételin, szóbeli nélkül 447 lett volna.
2020. júl. 10. 15:36
 33/33 anonim ***** válasza:
100%

Egyben kell nézni az állami (ANA) és az önköltséges (ANK) jelentkezések számát.

Tavaly és idén is 15<100 a meghirdetett helyek száma a BME-GTK psz szakán.

2019-ben (176+118), azaz 294 felvételiző (mínusz azok akik mindkettő képzési formában megjelölték) volt. Idén (317+174), azaz 491 felvételiző van. A meghirdetett helyek száma nem nőtt, míg a jelentkezések száma igen. Feltehetően jó páran azok közül, akik a Corvinusra mentek volna, csak ott most kezdődik majd az első alapítványi ösztöndíjas évfolyam, ami sokakat eltántoríthatott. Tehát nagy valószínűséggel olyanokkal is bővült 1,6-szorossá az idei jelentkezők száma, akik "érdemesek" egyébként a szakra, csak a kemény feltételek miatt nem a Corvinust jelölték meg.

2020. júl. 11. 21:08
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!