Mennyire van értelme közgazdász diplomát szerezni jogász diplomával párhuzamosan?
Elsőéves joghallgató vagyok, és az a helyzet, hogy nem nagyon látom hogyan tudnék jogászként megélni, ezért felmerült bennem, hogy másodévtől a corvinuson bevállalnék valamilyen gazdasági szakot. Előnyös lenne, hogy több nagy presztízsű diplomát szerezhetek, amikből az egyiket akár jó fizetésre is tudnám váltani, viszont nem tudom, hogy mennyire kivitelezhető a két egyetem egyszerre. Van valaki, aki hasonló utat járt be / akinek szintén eszébe jutott már ez? Nektek mi a személyes tapasztalatotok? Milyen területeken lenne előnyös ez a két diploma? Ténylegesen magasabb fizetéssel járna ez a kombináció?
19F
Attól függ, mit szeretnél csinálni. Vannak olyan területek, ahol a két képzettség és szakértelem jól ki tudja egészíteni egymást. Klasszikusan ilyen például az adózás, a HR, de gazdasági társaságokkal foglalkozó, pénzügyi- vagy biztosítási jogi területen is tudod kamatoztatni mindkét tudást, meg persze szinte bármilyen nagyobb szervezet felsővezetőjeként.
Nyilván ha utána elmész mondjuk közjegyzőnek, vagy családjogi ügyvédnek, ott kevesebbet fogsz tudni hasznosítani egy közgazdász diplomából, ahogy mondjuk marketingesként vagy pénzügyi elemzőként is egy jogászból. Kevesebb egyik esetben sem leszel tőle, csak ahhoz képes, amennyi időt, energiát és pénzt kellene beleölnöd, lehet, hogy valamilyen más, szakmába jobban vágó képzéssel többre mész, mint azzal, hogy megcsinálod mindkét diplomát.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!