Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mennyire van értelme közgazdás...

Mennyire van értelme közgazdász diplomát szerezni jogász diplomával párhuzamosan?

Figyelt kérdés

Elsőéves joghallgató vagyok, és az a helyzet, hogy nem nagyon látom hogyan tudnék jogászként megélni, ezért felmerült bennem, hogy másodévtől a corvinuson bevállalnék valamilyen gazdasági szakot. Előnyös lenne, hogy több nagy presztízsű diplomát szerezhetek, amikből az egyiket akár jó fizetésre is tudnám váltani, viszont nem tudom, hogy mennyire kivitelezhető a két egyetem egyszerre. Van valaki, aki hasonló utat járt be / akinek szintén eszébe jutott már ez? Nektek mi a személyes tapasztalatotok? Milyen területeken lenne előnyös ez a két diploma? Ténylegesen magasabb fizetéssel járna ez a kombináció?

19F

tegnap 15:19
 1/9 MDaniel98 ***** válasza:
81%
A közgáz+jogász kombó jól szokott menni egymáshoz, de sztem ha komolyan foglalkozol a joggal, akkor olyan sok szabadidőd nincs mellette, hogy párhuzamosan elkezdj egy másik szakot, egymás után elképzelhetőbb, de enni államilag támogatott féléve senkinek sincs.
tegnap 16:22
 2/9 anonim ***** válasza:
73%
A Corvinus képzése (ösztöndíja) nem számít bele az állami félévekbe. Akár profitalhatsz is belőle, de jogászként és közgazdászként úgy gondolom ,hogy érdemesebb a jogon egy szimpatikus jog területet választani és minden gyakorlati, tudományos és kapcsolatépítési lehetőséget kihasználni és a nyelvtudast tökéletesiteni.
tegnap 16:40
 3/9 anonim ***** válasza:
21%
Corvinusra is az vonatkozik mint a többi egyetemre, ugyanúgy beleszámít az állaki félévekbe, és le lehet dolgozni mint a többit hiába írja néhány pupák az ellenkezőjét itt.
tegnap 16:48
 4/9 anonim ***** válasza:
54%
Harmaska leülhet egyes. A Corvinuson nincs állami ösztöndíj. Pupak még a az a jó édes...
tegnap 17:01
 5/9 anonim ***** válasza:
82%
[link] Állami ösztöndíjas félévek: a Corvinus Ösztöndíj egy alapítványi támogatás, így az itt töltött féléveiddel nem csökken az állami ösztöndíjas féléveid száma.
tegnap 17:09
 6/9 anonim ***** válasza:
85%

Attól függ, mit szeretnél csinálni. Vannak olyan területek, ahol a két képzettség és szakértelem jól ki tudja egészíteni egymást. Klasszikusan ilyen például az adózás, a HR, de gazdasági társaságokkal foglalkozó, pénzügyi- vagy biztosítási jogi területen is tudod kamatoztatni mindkét tudást, meg persze szinte bármilyen nagyobb szervezet felsővezetőjeként.

Nyilván ha utána elmész mondjuk közjegyzőnek, vagy családjogi ügyvédnek, ott kevesebbet fogsz tudni hasznosítani egy közgazdász diplomából, ahogy mondjuk marketingesként vagy pénzügyi elemzőként is egy jogászból. Kevesebb egyik esetben sem leszel tőle, csak ahhoz képes, amennyi időt, energiát és pénzt kellene beleölnöd, lehet, hogy valamilyen más, szakmába jobban vágó képzéssel többre mész, mint azzal, hogy megcsinálod mindkét diplomát.

tegnap 17:29
 7/9 anonim ***** válasza:
80%
#5 nem tudom ki és miért pontozta le, corvinus ösztöndíjban részesülő hallgatóként megerősítem, hogy nem számít bele az államilag támogatott félévekbe
tegnap 18:19
 8/9 anonim ***** válasza:
71%
Egyszerre ne csináld, semmiképpen. Végezd el az 5 év jogot, aztán valami 2 féléves gazdasági msc rá. Nem is vállalod magad túl és jó is leszel vele.
ma 08:50
 9/9 anonim válasza:
83%
Corvinust ne. Lehet nem számit az állami félévekbe bele de a barátaim mondják, hogy viszont a jelenlet kötelezö szeminariumokon. Amit én javasolnék AZ vagy BGE levelezön (egy baratom is igy csinalja jog meg BGE gazd. Men. Levelezo Melle). Vagy az ELTE-GTK-t tudom meg javasolni, Mert Ott meg senkire Sem kotelezo bejarni. (Én Ott tanulok.)
ma 13:45

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!