Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Májusi fizika emeltre még van...

Májusi fizika emeltre még van esélyem felkészülni?

Figyelt kérdés
Az önálló tanulással van sok problémám. Előző évben nem jártam faktra így vannak hiányosságaim. Amit most fakton veszünk, azokat megértem (modern fizika, elektrosztatika, egyenáram). De amiket próbálok bepótolni (hőtan, mechanika) azokkal meggyűlik rendesen a bajom. Lehet nem jó a tanulás technikám, de egyszerűen nem tudom a feladatokat megoldani, vagy ha igen, nem rögzülnek, könnyen elfelejtem őket. Fogok ilyen 50 órás előkészítőre is járni, de nagyon pánikolok. Vmi tipp vagy ajánlott könyvek, feladatgyűjtemények?

jan. 26. 20:45
A kérdező szavazást indított:
necces
lehetséges
nem fog menni
18 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Előveszed a könyvet. Elolvasol egy anyagrészt. Megoldod a tankönyvi könnyű példákat, utána meg nekifogsz a példatárosaknak.
jan. 26. 20:50
 2/8 anonim ***** válasza:
85%
Neten rengeteg anyagot találsz erről hogyan készülj fel. Bár alig 4 hónap van májusig így elég necces lesz a felkészülés, nem mondom azt hogy lehetetlen, de ha jó eredményt is akarsz akkor és nem éred be azzal hogy 2-essel de meglegyen az emelt akkor viszont már holnap el kell kezdened ezerrel erre gyúrni. Ha más tárgyból is fogsz érettségizni ezen kívül akkor azokkal nem fogsz tudni eleget foglalkozni és könnyen azok kárára mehet a dolog.
jan. 26. 21:19
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Profi, gyakorlott magántanárra van szükséged.

Aki nem elég, hogy alaposan tudja az emelt szintű fizikát, hanem akinek kellő rutinja van az átadásban is, mert a tanítás az egy szakma.

Ne okos egyetemistát keress, és ne is a netről keress, hanem személyes ajánlás alapján.

Én sok-sok éve nyomom ezt, ajánlanak, meg is találnak sokan.

De itt nem etikus reklámozni magunkat, de amúgy is teljesen tele vagyok májusig.

Azt tapasztalom, hogy a hőtan a legnehezebben emészthető a témakörök közül, ezért is kellene egy hatékony "edző".

jan. 26. 21:49
 4/8 anonim ***** válasza:

Egyedül nem fog menni.

[link]

Vagy magántanár.

jan. 26. 21:54
 5/8 anonim ***** válasza:
Nem lehetetlen, de akkor el kéne kezdeni.
jan. 26. 22:46
 6/8 anonim ***** válasza:
attól függ, mennyi időt szánsz rá a többi tárgy tanulása mellett. Mindenképpen járj felkészítőre, magántanárhoz. Emelt szinten azért már összetettebb problémákat, feladatokat kell megoldani és biztos fizikatudás szükséges hozzá.
jan. 27. 10:31
 7/8 anonim ***** válasza:
Ha zsigerből megoldod a sima tankönyvi példákat, akkor van rá esély, hogy az emelt is elérhető. De mindenképpen ott kezdened, ahol hiányosságaid vannak. A rendes tananyag és annak a feladatai megmutatják, egyáltalán érdemes-e emeltről tervezgetni. De most, azonnal el kell kezdeni, az alapoktól.
jan. 27. 13:53
 8/8 anonim ***** válasza:
Simán, csak kezdd el a felkészülést és minden nap tanulj!
jan. 27. 20:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!