Emelt fizika érettségire milyen könyvekből és feladatgyűjteményekből lehetne egyedül felkészülni?
Már nem vagyok iskolás és fogalmam sincs, hogy mely könyveket lenne érdemes beszerezni.
Gimnáziumban 5-ös voltam belőle, de csak 3 évig tanultam és faktot sem indítottak belőle 11.-ben, így már 2 éve nem foglalkoztam vele.
80% fölötti eredményt szeretnék.
Erre egyedül nem igazán lehet felkészülni.
Szóbelin kísérletet is be kell mutatni, nem ott kellene látnod először a dolgokat.
Írásbeli nagyon nehéz, a tesztelős rész is, a számítások meg főleg.
Érteni kell az egészet, át kell látni az összefüggéseket.
Középsulis matekot vágni kell.
Gyakorlásnak rengeteg feladatot meg kell oldani, nehezeket összetetteket.
Egységes érettségi feladatgyűjtemény fizika 1-2 + a megoldókötetek
Mozaik kiadós fizika érettségi előkészítő tankönyv
Első körben ezek.
Rendben, köszönöm szépen 🙂
A 2. lépés mi?
2. lépés, hogy tanárhoz jársz. :D
A kísérletek miatt is, meg ha nem értesz valamit, elmagyarázza.
Én még javaslom a mozaikos mellett ezeket a könyveket:
Maxim: témakörök vázlata
Maxim: érettségi minta feladatsorok (ebből van közepes és emeltes könyv és az összesnek van részletes megoldása a könyv végén!!!)
Maxim: erettsegi mintatételek (ez csak közepen, de ami emelthez kell, az ki van emelve a temakörösben)
Illetve rengeteg másik könyvtári könyv tud segíteni: ha valami kimaradt az egyikből, benne van a másikban
(Pl én: holics lászló fizika 1, illetve a Fizika ennyit kellene tudnod-ból tanulok, de ezekben sok más dolog is van csak érdemes lehet forgatni ezeket a régebbi (több mint húsz éves) kiadásokat mert van bennük egy kicsit többlet tartalom és könyebbnek tűnhet a vizsga ha ezeket is olvasnod
A szóbelisben benne vannak a kísérletek is
Valóban érdemes lehet tanárt fogadnod, aki tisztában van a követelményekkel
Amúgy én idén érettségizek emelt fizikán és tavaly nyár közepe óta aktívan készülök és remélem hogy sikerülni fog mindent átnéznem a fakultációs tanárral
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!