Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Kémia emelt érettségire (...

Kémia emelt érettségire ( 2021 május) fe lehet készülni egyedül?

Figyelt kérdés

Gyógyszerészetire szeretnék jelentkezni elsősorban a Semmelweisre ( az van hozzám a legközelebb 300 kilométernyire). Főszempont, hogy munka mellett készülnék.

Ennyi idő alatt ( 5 hónap ) lehetséges egyedül felkészülni, ha lassan 3 éve nem tanultam kémiát és az alapoktól kéne kezdenem vagy inkább az őszi érettségi lenne a reális cél?

Mindenképpen szükséges magántanár vagy esetleg egyedül is sikerülhet?

Aki egyedül készült milyen eredményt ért el?

Milyen könyveket kéne beszereznem?

2020. nov. 22. 11:59
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Attól függ, hogy amúgy mennyire feküdt neked a kémia korábban. Biológia érettségid már van? Én hosszabb idő alatt készültem fel, igaz én mindezt külföldön tettem, ahol magasabb szintű kémia az elvárás, mint Magyarországon, valamint fizika, biológia is. Lehetetlennek nem mondanám a májusit se, de tény, hogy az októberivel nagyobb esélyed lenne. Ha amúgy nem voltál nagyon penge kémiából, ráadásul még biológiából is írnod kell szerintem esélyesebb az októberire menni, mert ha túl sietve tanulsz és az alapok nem rögzülnek jól, akkor nyáron azt fogod magadon észrevenni, hogy már az októberi is felejtős, ha újra akarod alaposan kezdeni.
2020. nov. 22. 14:07
 2/11 A kérdező kommentje:
Igen bioszból van emeltem, bár újra szeretném írni 58% lett, sajnos nem volt szóbeli így nem tudtam javítani rajta. Egyedül készültem fel 3 hónap alatt suliban nem volt fakt, órán is filmet néztünk, a tanár még könyvet sem tudott ajánlani, hogy miből lehetne készülni. Eredetileg fizikából akartam emeltezni, de 12. elején elment a fizika tanár, így a faktnak is vége lett, mert új tanárt nem találtak.
2020. nov. 22. 14:30
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Én mikor úgy volt, hogy Magyarországon jelentkezem, akkor a mozaikos kémia könyveket szereztem be, meg a Villányi-féle könyveket. Szerintem azóta se változhatott. (1. vagyok.)
2020. nov. 22. 14:45
 4/11 anonim ***** válasza:
Nekünk is azokat ajánlották mint a hármasnak, + számoláshoz az Ötösöm lesz kémiàból
2020. nov. 23. 16:28
 5/11 JanurikEndreGyorgy ***** válasza:
2020. nov. 25. 07:13
 6/11 Linda2020 válasza:
100%
Meg lehet tanulni 5 hónap alatt nulláról, viszont ezt akkor ha mellette nem kell még 4-5 másik érettségire készülnöd. Én javítottam most az emelt kémiát, mert tavasszal rettentően elrontottam, viszont most két és fél hónap alatt készültem fel rá és 83 százalék lett. Volt alapom, de eléggé kevés és nem jártam tanárhoz, viszont csak erre koncentráltam. Ahogy látom te már letudtad a többi érettségit, szóval szerintem ha jársz tanárhoz, nem dolgozol mellette és csak ezekre koncentrálsz nap mint nap akkor meglesz az eredménye. Picit fogd fel úgy mint, ha készítene az orvosira, ott úgy sem lesz piskóta a tanulás, így legalább gyúrsz rá előtte picit. De természetesen saját döntésed.
2020. nov. 25. 18:56
 7/11 anonim válasza:

100%, hogy kelleni fog segítség. Kérdések mindig felmerülnek az emberben, plusz egyedül nehezebben vagy motiválva hosszú távon, mintha látnál másokat is tanulni, illetve ha valaki számonkér.

Szerintem a májusi érettségit felejtsd el, annyi idő nem elég, minden emelt nagyon nehéz. Ráadásul a Semmelweisre anno nekem csak 1 osztálytársam jutott be. 2 év kémia fakt és 2x1 éves felkészítő kurzusra fizetett be, amit a Semmelweis hirdetett meg.

Meg lehet bármit csinálni, csak hosszabb idő, mint amilyennek az ember képzeli. Ezért érdemes, hogy legyen tanárod, mert az embernek erőt ad a pozitív visszacsatolás.

2020. dec. 3. 14:57
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget, akkor mindenképpen keresek tanárt. 🙂
2020. dec. 3. 16:45
 9/11 csingilingg84 ***** válasza:

Szia!

Én is azt javaslom, hogy menj tanárhoz mindenképpen! Nem tudom, milyen lesz majd az időbeosztásod, de ha SE-GYTK-ra szeretnél jönni, nagyon kellenek az alapok.(persze, gondolom máshova is, de én csak erről tudok nyilatkozni) Első félévben a kémia a szórótárgy, az évfolyam zh-n úsztak el nagyon sokan.

Kristályvizes, sztöchiometriás, gáztörvényes és pH-s feladatok a legfontosabbak, a nehézséget a sav-bázis és redoxiegyenletek jelentik - nekem legalábbis így volt.

Sok sikert!

2020. dec. 18. 04:12
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm 🙂
2020. dec. 18. 12:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!