Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Érettségivel egyetem? Miylen...

Érettségivel egyetem? Miylen szakokra?

Figyelt kérdés
Az érdekelne hogy érettségivel milyen szakokra lehet jelentkezni egyetemre levelezőire? Igy tobb év távlatából érettségi után?

tegnap 18:27
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Minden egyetemi szakra érettségivel lehet jelentkezni.... Mi érdekel, miben vagy jó?
tegnap 18:39
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

Bármilyenre, max. nem vesznek fel. A kérdés alapján nagyjából nulláról kéne elmagyarázni a felvételi rendszert, ami kicsit hosszadalmas lenne. Tessék itt van egy egész jó kis összefoglaló mindennel kapcsolatban:

[link]

tegnap 18:40
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Bármelyikre, ahová elég lesz a pontod és lesz levelező munkrarendje. Azt azért érdemes tudni, hogy a közép színtű érettségi pontok csak 2/3-át érik már.
tegnap 18:41
 4/18 anonim ***** válasza:
48%
Milyen tárgyaid vannak? Van 4 alaptárgy, meg egy választható, 5 tárgy kell az érettségi bizonyítvány megszerzéséhez.
tegnap 19:07
 5/18 A kérdező kommentje:

Kárpátalján érettsegiztem 2010.ben, 12.-s jegyrendszerrel.

Érettségiztem akkor 3 tárgyból,Magyar nyelv és irodalom,Ukrán nyelv és Matematika. 10/10/8.

Angolból 10.es az átlag,Tortenelem 10,Magyaror 10, Biológia 9, kb ilyen jegyeim vannak az év végi bizonyítvanyban. Nem tudom mire lenne ez eleg. Ugy olvastam a 10.es jegy erős 4.esnek fele meg míg a 8.as azt hiszem gyenge 4.

Köszönöm a válaszokat 😊

tegnap 19:16
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Gyenge és erős négyes megítélés nincsen felvételin, 1-5-ig van az értékelés, a 4 az 4. Először is, járj utána, miként fogadják el jelenleg Magyarországon ezt az érettségidet, felhivhatod pl. az oktatási hivatalt ( [link] ahol biztosan segítenek neked.

Ha ezzel megvagy, akkor keress a szakok között, mi az ami szimpatikus számodra, pl. itt :( [link] vagy egyesével az egyetemek honlapján (az macerás és nehezebb szakot találni ha még nem tudod konkrétan mit keresel. Ha ez is megvan, akkor megnézed a követelményeket a felvételhez, és ha neked megvan minden ami kell hozzá, akkor tudsz jelentkezni. Ha nincs, akkor keresel másik szakot, vagy megcsinálod azt az érettségit, ami hiányzik.

tegnap 19:38
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem itt kevesen vagyunk tisztában az ukrán oktatási rendszerrel... Ott 3 tantárgy a komplett vizsga, tehát teljes érettségi bizonyítványod van?
tegnap 19:38
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

Bocs, a linkek nem jók az előző hozzászólásomban, itt vannak jól :

Ügyfélszolgálat : [link]

Szakkereső: [link]

tegnap 19:39
 9/18 A kérdező kommentje:

Az erettsegim teljes,akkor 3 tárgyból kellett tenni. Azota nem tudom hogy van,itt élek mar Magyarországon. Azt hogy erős négyes es gyenge négyes azt hiszem valamelyik oktatasik hivali oldalon olvastam ezert irtam igy. De mar nem emlekszem melyiken. A bizinyotvany jegyeim nem irtam le végig de kb olyanok ahogy irtam fentebb :)

Az erettsegim lefordittattam es elismertettem Budapesten. A NYE-re jelentkeztem a Felvin eddig ha jol ertelmeztem a tanitoi alapszakra eleg az erettsegi. De kicsit elgondolkodtam,vajon eleg ez? Vagy lehetne e mas szakot is esetleg megjelolni,nem is tudom mi az ami vonzana meg. :) illetve ninvs is mind ugye levelezőin. Csalados statusszal mar nem ulnek vissza nappalira. :)

Köszönöm a valaszokat.

tegnap 20:05
 10/18 anonim ***** válasza:
61%
Legalább 5 tárgy kell
tegnap 20:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!