Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Érettségivel egyetem? Miylen...

Érettségivel egyetem? Miylen szakokra?

Figyelt kérdés
Az érdekelne hogy érettségivel milyen szakokra lehet jelentkezni egyetemre levelezőire? Igy tobb év távlatából érettségi után?

jan. 25. 18:27
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Első,hát nagy álmom volt tiniként h tanitó legyek. Ma pedig papirokkal szeretek foglalkozni,ugyeket intezni mindent is archivalok,nyomtatok,levelezek telefonalok tudakolozom. 🤣🤣🤣 Lehet ugyvednek kellene mennem de ahoz sztem keves vagyok,es nem erzem azt h vegig tudnek csinalni egy ilyen szakot.
jan. 25. 23:27
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Esélytelen, semmi köze az ügyvédi létnek ehhez. Ez csak ilyen mellék dolog. Miért nem végzel egy pénzügyi asszisztens okj-t? Az kb ezt csinálja amit leírtál. Bármelyik ügyintéző meló is hasonló.

Ügyvéd nem leszel, azt engedd el. Az nem annyi, hogy elvégzed a sulit és az is vagy. Ráadásul te szerintem nagyon vakon is vagy a témában.

jan. 26. 00:55
 13/18 A kérdező kommentje:
12.es teljesesen igazad van ne erts felre,nem akarok az lenni csupan poén volt. De köszönöm szépen:)
jan. 26. 08:01
 14/18 anonim ***** válasza:
72%
12 ha már ennyire okos vagy, legalább azzal legyél tisztában, hogy okj már 5 éve nem létezik. És pénzügyi asszisztens sem, pénzügy-számviteli asszisztens van és vállakozói-ügyviteli ügyintéző. De ezekkel nem igen tud elhelyezkedni diploma nélkül, max br 300.000-ért heti 40 órás munkarendben. Kell rá mérlegképes meg egy BSC gazdasági szak. De őszintén szólva ez a pálya is túl kemény, matekos ahhoz, hogy olyanok kezdjék el, akik csak szeretnek iratokat rendezgetni. Valósítsa meg inkább a tanítói pályát, az egy nagyon szép hivatás.
jan. 26. 08:49
 15/18 A kérdező kommentje:
14.es köszönöm szépen a bátorítást es a tanácsot. Igyekszek tanulni es fejlodni :)
jan. 26. 08:53
 16/18 anonim ***** válasza:
0%
Pénzügyi asszisztens, így szokták meghirdetni, hiába okoskodsz. Minden munkahely így van meghirdetve, nem hogy számviteli asszisztens. Kicsit körbe néz, rájön, hogy nem ez a pontos neve. Az okj mai napig létezik, volt iskolámban ugyan úgy, mint pár évvel ezelőtt okj-nek hirdetik meg.
jan. 26. 12:38
 17/18 anonim ***** válasza:
28%
16 linkeld már be légyszi, mert én csak a pénzügy-számviteli ügyintézőt ismerem, amit éppenséggel tavaly csináltam. Mivel hogy a másik már nem létezik 🤷🏻‍♀️
jan. 26. 13:36
 18/18 anonim ***** válasza:
80%
Na a kedvéért beírtam a keresőbe ezt a pénzügyi asszisztenst, minden találatra pénzügy-számviteli ügyintéző képzést dobott be, az egyik találat meg kiírta, hogy 2021-ben volt az utolsó ilyen tanfolyam és már okj sincs, csak technikusi. Akkor ki is okoskodik full feleslegesen?
jan. 26. 13:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!