Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogyan lehetek mentésirányító?

Hogyan lehetek mentésirányító?

Figyelt kérdés
Milyen előképzettség szükséges ehhez? Vagy van ilyen önálló képzés?
tegnap 15:55
 1/8 MDaniel98 ***** válasza:

A mentésirányítói képzéshez legalább középfokú végzettség (érettségi) szükséges. Legalább alapfokú angol nyelvismeret előny, mert sürgősségi esetekben idegen nyelvű bejelentések is érkezhetnek. Egészségügyi alkalmassági vizsgálaton kell részt venni, amely igazolja, hogy fizikailag és mentálisan képes vagy a munkavégzésre. Gyors döntéshozatali képesség,

stressztűrő képesség, jó kommunikációs készség, csapatmunka és empátia is kelleni fog.

tegnap 16:29
 2/8 A kérdező kommentje:
Jó, de milyen képzést kell elvégezni? Meg hol? Kerestem interneten, de lejárt OKJ-t találtam, amin belül az sem volt pontosan leírva szükség van-e előképzettsegre vagy bármi. Konkrétan ilyen egyetemi szakot sem is találtam. Ezek, amiket mondasz oké persze, de kicsit konkrétabban.
tegnap 16:37
 3/8 MDaniel98 ***** válasza:

[link]

Ennit találtam én is.

tegnap 16:42
 4/8 anonim ***** válasza:
Remélem, hogy legalább diplomás mentőtisztek végzik ezt a feladatot, nem okj-s semmit nem tudó egyének.
tegnap 16:56
 5/8 A kérdező kommentje:
4# nekem is ez a furcsa, hogy ezek szerint ez egy OKJ képzés, és a link alapján egy másik OKJ-ra épül. Én azt hittem egyetemi, és furcsálltam, de akkor tévedtem.
tegnap 17:37
 6/8 anonim ***** válasza:
Menj el a legközelebbi mentőállomásra, és kérdezd meg, mi az igazság erről a képzésről.
tegnap 20:08
 7/8 anonim ***** válasza:

Szerintem olyan szempontból könnyebb, hogy általában ilyenkor már nem az emberek szórására vannak ráállva, sok vizsgáztató nem is szívesen ad 4-esnél rosszabb jegyet. Illetve sokan teherként élik meg a vizsgáztatást, ami csak elveszi az időt a betegellátástól, ezért minél gyorsabban le kell tudni.

Viszont tanulni nem szerettem a klinikai tárgyakat. Egyszerűen nem álltak össze úgy, mint az élettan vagy a bikém. Bár én még egy régebbi rendszerben tanultam, a negyedév nekünk hagyományos rendszerben ment, az ötödévben a szorgalmi időszak volt blokkosítva, de még volt külön vizsgaidőszak. Szóval minden vizsgára volt 3-4 nap felkészülni, sosem éreztem azt, hogy tudok bármi érdemlegeset, de valahogy mindig átmentem. Talán a tiszta blokkrendszerben jobban el lehet mélyülni az épp aktuális tárgyban vizsga előtt (mondjuk a hatodéves szigorlatokra is pont ugyanígy mentem).

tegnap 23:19
 8/8 anonim ***** válasza:
A 7-es választ egy másik kérdéshez akartam írni, csak nem figyeltem hogy melyik fülön vagyok. Kérlek hagyd figyelmen kívül (törölni természetesen én nem tudom ezen az oldalon).
tegnap 23:21

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!