Hogyan lehetek mentésirányító?
A mentésirányítói képzéshez legalább középfokú végzettség (érettségi) szükséges. Legalább alapfokú angol nyelvismeret előny, mert sürgősségi esetekben idegen nyelvű bejelentések is érkezhetnek. Egészségügyi alkalmassági vizsgálaton kell részt venni, amely igazolja, hogy fizikailag és mentálisan képes vagy a munkavégzésre. Gyors döntéshozatali képesség,
stressztűrő képesség, jó kommunikációs készség, csapatmunka és empátia is kelleni fog.
Szerintem olyan szempontból könnyebb, hogy általában ilyenkor már nem az emberek szórására vannak ráállva, sok vizsgáztató nem is szívesen ad 4-esnél rosszabb jegyet. Illetve sokan teherként élik meg a vizsgáztatást, ami csak elveszi az időt a betegellátástól, ezért minél gyorsabban le kell tudni.
Viszont tanulni nem szerettem a klinikai tárgyakat. Egyszerűen nem álltak össze úgy, mint az élettan vagy a bikém. Bár én még egy régebbi rendszerben tanultam, a negyedév nekünk hagyományos rendszerben ment, az ötödévben a szorgalmi időszak volt blokkosítva, de még volt külön vizsgaidőszak. Szóval minden vizsgára volt 3-4 nap felkészülni, sosem éreztem azt, hogy tudok bármi érdemlegeset, de valahogy mindig átmentem. Talán a tiszta blokkrendszerben jobban el lehet mélyülni az épp aktuális tárgyban vizsga előtt (mondjuk a hatodéves szigorlatokra is pont ugyanígy mentem).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!