Ha Te lennél az oktatási miniszter, mit változtatnál a felsőoktatáson?
Az is válasz, hogy semmit.
Köszi szépen.
Mindenhol vannak államilag támogatott helyek. Be lehet kerülni... Persze tény, hogy annak könyebb, aki tudja fizetni. De annak is van lehetősége, akinek a szülei nem tudják kifizetni a tandíjat.
Én sme tudtam volna félévente 1 milliót fizetni a sulira, még is bekerültem orvosira.
Csak akarni kell...
És még ha lenne pénzem sem mennék fizetős suliba. Nekem megalázó lenne.
Megj.: Ha vki államilag támogatottra jár orvosira, akkor nem kell fizetnie.
Csak ugye a könyvek, köpeny, szike, csipesz meg ilyen apróságok elviszik a pénzt:/
Azt változtatnám,hogy többet adózzanak.
Természetesen nekem!
17:56 - al egyet értek.
Én is jó tanuló voltam, igen magas pontszámmal, és rendben, hogy államilag támogatottra nem elég, elismerem, hogy ezek szerint vannak nálam sokkal okosabb és ambiciózus emberek, DE...
De sok szakon óriási az eltérés az állami és fizetős pontszámok között. Tehát ha 420-430 ponttal nem kerülök be államira, viszont a fizetős már csak 240 pontos, akkor bekerül helyettem az, aki nálam sokkal hülyébb, de gazdag. Mert ő tudja fizetni, én nem.
És tök mindegy, hogy melyikünket érdekli valójában a szakma, kinek volt az álma, ki érez valódi vonzódást a szakhoz - a pénz beszél. Lehet tehetségtelenebb nálam, hogy úgyis kiesik majd, az nem vigasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!