Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ha Te lennél az oktatási...

Ha Te lennél az oktatási miniszter, mit változtatnál a felsőoktatáson?

Figyelt kérdés

Az is válasz, hogy semmit.

Köszi szépen.

2010. júl. 15. 15:23
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
25%
Éppen azt kellene hangsúlyozni, hogy a felsőoktatás mindenki számára elérhető, nem pedig egyesek kiváltsága. Egy olyan dolog, amelyet elérhet minden ember, aki tudásra vágyik és kevésbé anyagias életre. A rosszabb jegyek mögött nem feltétlenül a buta gyerek áll, hanem lehet az más dolog is (családi-, anyagi problémák, betegség, stb.). Akinek meg van pénze, az vegye meg magának a helyet, hiszen van neki miből, valószínűleg jól csinált valamit, vagy Ő, vagy a szülei. A fizetős szakok nem veszik el tőled a helyet, ha Te támogatottat jelölsz, így aggódnod sem kell.
2010. júl. 17. 18:53
 32/44 anonim ***** válasza:
100%
A népszerű, divatos szakokon bevezetném a szóbeli elbeszélgetést. Megnyírbálnám az egyetemi vezetők fizetését. Szigorítanék egyes képzéseket (pl. tanárképzés, mert félelmetes, mennyi dilettáns van ebben a szakmában is), beleértve azt is, hogy sokkal jobban szórnám az embereket. Meg megszervezném v.hogy, hogy normálisan el lehessen érni mindig a NEPTUN-t.
2010. júl. 17. 21:39
 33/44 anonim ***** válasza:
75%

A támogatás megadása előtt azért megvizsgálnám a családok anyagi helyzetét. Persze szép, ha valaki okos, de aki ki tudja fizetni a szakot, amire jelentkezni akar, miért vegye el mástól a helyet.

Az én példám: a 428 pontom kevés az államilag támogatotthoz. De fizetőst egyszerűen nem tudok finanszírozni, anyám egyedül nevel hármónkat, még ő sem tud támogatni.

Magyarul hiába vagyok okos, aki szegény, az tudjon rá...

2010. júl. 19. 15:07
 34/44 anonim ***** válasza:
50%
Miért szórjuk meg jobban a szegényeket, mint a gazdagokat? Hol van itt az esélyegyenlőség?
2010. júl. 19. 17:09
 35/44 anonim ***** válasza:
50%
Miért, ott hol az esélyegyenlőség, hogy akinek gazdag apucija van, és tudná is finanszirozni a sulit, ingyen menjen, aki szegény, az meg sehogy?
2010. júl. 20. 13:54
 36/44 anonim ***** válasza:

Általánosban végig kitűnő voltam.. Majd gimiben is mindig 4.7 vagy afelett volt az átlagom. Az érettségijeim is a matekon kívül ötösek lettek (matek négyes lett), mégsem vettek fel elsőre főiskolára, igaz akkor még nem volt meg a nyelvvizsgám. Kíváncsi vagyok most sikerülni fog-e...

Bezzeg, aki kettesekre, hármasokra, négyesekre érettségizik, de van otthon jóóóó sok pénz, annak nyert ügye van.

Kíváncsi vagyok melyik miniszter örülne, ha egy ilyen ember műtené..

2010. júl. 20. 19:06
 37/44 anonim ***** válasza:
25%

azért nem kell túlzásokba esni...

az utolsó hozzászólónak mondom, hogy orvos nem az lesz, akinek gazdag szülei vannak, hanem az, aki rendelkezik megfelelő ambíciókkal ehhez a szakmához

nem hinném, hogy a magyar orvostudományi egyetemek (vagy bármelyik) merne kiengedni hozzá nem értő orvost

2010. júl. 21. 23:06
 38/44 anonim ***** válasza:

Nehogy azt hidd! Ismerek olyan orvost, aki csak azért lett az, mert a szülei azt akarták..meg is látni a hozzáállásán és a tudásán...nem is járok már hozzá, találtam egy ezerszer jobbat, bár az magánorvos és nagy pénzeket kér el..de Tőle nem sajnálom...

Tudom, h van egy bizonyos alapkövetelmény, aminek meg kell felelni, ha orvos akar lenni az ember, de azért elgondolkodnék, h megműtetném-e magam egy olyan orvossal, aki éppen, h csak átment az államvizsgán.. DE! ez az én álláspontom..

2010. júl. 22. 10:33
 39/44 anonim ***** válasza:

És nem csak az orvosokra gondoltam..

Mert egy csomó osztálytársam volt a gimiben, aki ezerszer butább volt nálam, de anyucinak-apucinak van pénze, így hiába, hogy sokkal kevesebb pontja volt, mint nekem elsőre bekerült az egyetemre.

Én világ életemben jogász akartam lenni, de már lemondtam róla, mert pénz nélkül úgysem sikerül.

Ja és én úgy tudom, hogy az orvosin akkor is kell fizetni valamennyit, ha államilag támogatottra jár az ember.

2010. júl. 22. 10:37
 40/44 A kérdező kommentje:
Utolsó! Ne essünk túlzásokba! Nem kell fizetni orvosin az államisoknak. Egyébként én nem hinném, ha valaki tényleg okos, ambíciózus, akkor ne vennék fel államira. Ne gyertek nekem azzal, hogy ennyi meg annyi pontotok lett, és mégsem vettek fel. Erre azt tudom mondani, hogy ezek szerint a többieknek még több. A tanulás nem pénz kérdése.
2010. júl. 22. 13:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!