Ha Te lennél az oktatási miniszter, mit változtatnál a felsőoktatáson?
Az is válasz, hogy semmit.
Köszi szépen.
A támogatás megadása előtt azért megvizsgálnám a családok anyagi helyzetét. Persze szép, ha valaki okos, de aki ki tudja fizetni a szakot, amire jelentkezni akar, miért vegye el mástól a helyet.
Az én példám: a 428 pontom kevés az államilag támogatotthoz. De fizetőst egyszerűen nem tudok finanszírozni, anyám egyedül nevel hármónkat, még ő sem tud támogatni.
Magyarul hiába vagyok okos, aki szegény, az tudjon rá...
Általánosban végig kitűnő voltam.. Majd gimiben is mindig 4.7 vagy afelett volt az átlagom. Az érettségijeim is a matekon kívül ötösek lettek (matek négyes lett), mégsem vettek fel elsőre főiskolára, igaz akkor még nem volt meg a nyelvvizsgám. Kíváncsi vagyok most sikerülni fog-e...
Bezzeg, aki kettesekre, hármasokra, négyesekre érettségizik, de van otthon jóóóó sok pénz, annak nyert ügye van.
Kíváncsi vagyok melyik miniszter örülne, ha egy ilyen ember műtené..
azért nem kell túlzásokba esni...
az utolsó hozzászólónak mondom, hogy orvos nem az lesz, akinek gazdag szülei vannak, hanem az, aki rendelkezik megfelelő ambíciókkal ehhez a szakmához
nem hinném, hogy a magyar orvostudományi egyetemek (vagy bármelyik) merne kiengedni hozzá nem értő orvost
Nehogy azt hidd! Ismerek olyan orvost, aki csak azért lett az, mert a szülei azt akarták..meg is látni a hozzáállásán és a tudásán...nem is járok már hozzá, találtam egy ezerszer jobbat, bár az magánorvos és nagy pénzeket kér el..de Tőle nem sajnálom...
Tudom, h van egy bizonyos alapkövetelmény, aminek meg kell felelni, ha orvos akar lenni az ember, de azért elgondolkodnék, h megműtetném-e magam egy olyan orvossal, aki éppen, h csak átment az államvizsgán.. DE! ez az én álláspontom..
És nem csak az orvosokra gondoltam..
Mert egy csomó osztálytársam volt a gimiben, aki ezerszer butább volt nálam, de anyucinak-apucinak van pénze, így hiába, hogy sokkal kevesebb pontja volt, mint nekem elsőre bekerült az egyetemre.
Én világ életemben jogász akartam lenni, de már lemondtam róla, mert pénz nélkül úgysem sikerül.
Ja és én úgy tudom, hogy az orvosin akkor is kell fizetni valamennyit, ha államilag támogatottra jár az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!