Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Magyar oktatás. Mivel vagy...

Magyar oktatás. Mivel vagy elégedett, mi az, amin változtatnál és van-e olyan, amit visszaállítanál?

Figyelt kérdés
Kort,nemet írjatok, illetve, hogy iskolába jártok, befejeztétek már, szülők vagytok vagy tanárok!
2009. okt. 10. 18:42
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
63%
Attól függ milyen szintű oktatásról beszélünk, ami engem most perpill érint 22/L az a felsőoktatás, erről az a véleményem, hogy be kellene zárni egy jó 10 állítólagos "egyetemet", ahol mindenféle hasznos kommunikáció, gazdmen, andragógus, művelődésszervező szakot lehet tanulni, ezt első körben. NEM kell mindenkinek diplomásnak lennie, látom azt, hogy mennyire felhígult az utóbbi években. Én végzős vagyok(5.) osztatlan, egyetemi képzésben. Látom, hogy mennyire semmit sem kell teljesíteni azért, hogy most valaki bekerüljön egy átlagos bsc-s szakra (tisztelet a kivételnek és az osztatlan képzéseknek, pl. orvosi stb.). Ez az alapvető probléma. Aztán ha másik oldalról nézzük szánalmasan gyakorlatmentes az oktatás, bármit is állítanak nálunk is, mérhetetlen mennyiségű lexikális tudás, kevés, támogatás nélküli gyakorlat. Ezt rögvest meg kellene fordítani. Szomorú, hogy szakirányos szoftverek használatát nem tanuljuk, de rengeteget tudunk számunkra felesleges áltudományokról. A nyelvtudás elvárás, de mindenkinek magánügye hogyan oldja meg, cél a papír felmutatása, ami messzi van a valós tudástól. Hirtelen ennyi. De tudnám folytatni, tanulok pár éve, hogy minden szintről (általános, közép, felső) tudjak kritikát megfogalmazni, természetesen elismerem, hogy jobb az oktatás nálunk, mint Amerikában, ezt nem vonom kétségbe. De álszentnek és maradinak tartom a magyar oktatási rendszert.
2009. okt. 10. 18:49
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Én mint anya, azzal nem vagyok megelégedve és nem is tudom hogy ide tartozik e , de az elsős gyerekek felügyelet nélkül vannak a szünetben, nincs velük a tanárnéni azt csinálnak, oda mennek ahova akarnak, én úgy emlékszem ez régen nem így volt, vagy igen?
2009. okt. 10. 18:52
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Első vagyok, amikor időszámításunk előtt általánosba jártam, volt velünk kint egy tan-tónéni:D, de sok vizet nem zavart. Végülis jogos elvárás egy anyukától az előbbi
2009. okt. 10. 19:00
 4/16 anonim ***** válasza:
44%

a kérdezőnek:bocsi h.offolok,de szeretnék reagálni az 1.válaszoló kommnentjére.

jajj de nagyra vagy magaddal kedves 5.éves!1.válaszoló

én egy 3.éves (általad nyilvánvalóan)baromira lenézett bölcsész vagyok.(andragógia szakos)

nem vagyok hülye,két lábbal a földön állok.

nem hasonlítom magam a mérnök,orvos,vagy akár az építész szakosokhoz.tudom h.nem ugyanaz a színvonal.de minthogy teljesen más a képzés jellege is,egyéblént értelmetlen az összehasonlítás.

te gondolom 10 mondatot nem tudnál mondani pl.az én szakomról.

fogalmad sincs mit takar.amúgy a gazd.men.szakot nem is értem miért soroltad a haszontalanok közé..

én igyekszem kihozni a tanulmányaimból a maximumot.próbálok minél jobb teljesítményt nyújtani,gyakorlatot szerezni.és képzeld bölcsészként én is sokszor vagyok reggeltől estig suliban,nekem is vannak komoly házidogáim,nehéz vizsgáim,kihívást jelentő feladataim.

tudom,neked ez nem szint.ez is egy vélemény.

abban egyetértek veled h.a felsőoktatásba felvehető létszámot maximalizálni kéne,szigorúbb felvételi követelményeket kéne bevezetni,és a gyakorlatias oktatás is hiányzik.

de túlzásnak tartom,h.teljesen hasztalanok lennének ezek a szakok..

én is (és sok bölcsész társam is-->tény h.nem mindenki--ezt én is tapasztalom)próbáljuk kihozni a maximumot a tanulmányainkból.

bocsi,de én szeretem amit tanulok,komolyan veszem! és ezt bizonyítva MASTER-képzéeben is folytatni akarom a jelenlegi tanulmányaimat..

lehet h.hiába a lelkesedésem,és tényleg a Tescóban kötök ki árufeltöltőként..de a te ellentmondást nem tűrő véleményed bosszant.

2009. okt. 10. 19:13
 5/16 anonim ***** válasza:
93%

ja és 2 nyelven beszélek,a harmadikat most tanulom..nem dicsekvés,csak lehet h.ezt nem néznéd ki egy bölcsészből...

-az andragógus hallgató-

2009. okt. 10. 19:16
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Legelsősorban az alsó osztályokban tisztességesen megtanítanám a helyeírást,olvasást,szövegértést.Amíg ez nem megy,addig semmi mást nem tud a gyerek rendesen megtanulni.A pedagógusoknak nemcsak leadni kellene az anyagot,hanem azt be is kellene gyakoroltatni,és addig nem haladni tovább,míg az osztály nem tanulta meg.
2009. okt. 10. 19:17
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
a természettudománmyos tárgyakra nagyobb hangsúlyt fektetnék,azért van hiány ezeken a területeken,mert nincs megalapozva gyerekkorban ezeknek a területeknek a szeretete,ismerete.
2009. okt. 10. 19:19
 8/16 A kérdező kommentje:

Az én véleményem:

amit visszaállítanék: én akkor jártam iskolába, amikor alsó tagozaton még kötelező volt köpenyt hordani.szerintem ez egy hasznos dolog, az iskola nem divatbemutató

amin változtatnék: több gyakorlat, kevesebb diplomás, szigorúbb felvételik, nyelvvizsga helyett nyelvtudás, nagyobb tisztelet a tanároknak, szigorúan ,,büntessék" a tanárveréseket, mind a diákok mind a tanárok részéről illetve a tanár se üthessen meg senkit. Habár régen (az én időmben:) ) a tanár megüthette a gyereket, és lám,mégis itt vagyunk és még fegyelem is volt az órákon, bár azzal egyet értek,hogy sok tanár ki is használta ezt. Sok felnőtt mondja azt,hogy a régi nagy szigor mégis jó volt.

2009. okt. 10. 19:31
 9/16 A kérdező kommentje:

igen,a helyesírás, olvasás, számolás nagy probléma, ezt ki is felejtettem

az biztos hogy addig nem szabadna tovább engedni egy gyereket felsőbb osztályba, amíg ezeket nem tudja

2009. okt. 10. 19:33
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

19:17-essel egyetértek, hozzátenném, hogy ehhez a tantervet is erősen meg kellene változtatni, hogy ne kelljen végigtrappolni kényszeresen az anyagon.

Az iskolai divatbemutatók szerintem sincsenek jó hatással a morálra. Nálunk még középsuliban is kötelező volt köpenyt hordani, lemosatták a körömlakkot, nem lehetett sminkelni.

Nem ártana az érettségi színvonalát is kicsit visszaállítani, mert ami most van, az iszonyat gyenge (közép szintű).

A nyelvismeretet nem csak elvárni kellene a felsőoktatásban, hanem színvonalasan oktatni is. Persze ez igaz a közép-, ill. az általános iskolákra is.

Hülyeség majmolni a külföldi rendszereket, miközben a színvonalat nem emelik hozzá. Akkor kellene bevezetni valamit, ha biztosítani tudják, hogy legalább pár ember értse, hogy mikor mi van, mert most még kérdezni is alig lehet valakitől.

A változtatások max felmenő rendszerben menjenek. Ha valaki egy bizonyos rendszerben és szabályok közt belekezdett egy oktatási formába, rá végig azok vonatkozzanak. (Így én pl., nem veszítettem volna el cirka félmillát, amit hiába költöttem el pár félév alatt, nem kis nehézségek árán, s aztán nem tudtam tovább menni és később sem lesz rá már esélyem, mert ugye a Bolognai rendszer miatt megszűnt az a forma, amit elkezdtem.)

2009. okt. 10. 20:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!