Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ha Te lennél az oktatási...

Ha Te lennél az oktatási miniszter, mit változtatnál a felsőoktatáson?

Figyelt kérdés

Az is válasz, hogy semmit.

Köszi szépen.

2010. júl. 15. 15:23
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
nemtudom miért kell lenézni azt akinek kevés pontja van.nem lehet tudni,hogy miért lett annyi,amennyi.nekem pl édesanyám majdnem meghalt,egész érettségim alatt kórházban feküdt.ez meg is látszik az érettségimen,274 pontom lett,de képzeljétek,ha felvesznek,minden szívfájdalom nélkül el fogok menni egyetemre:).
2010. júl. 15. 22:14
 22/44 anonim ***** válasza:
48%
250 szerintem reális minimum lenne, egy fokkal mindenképpen jobb. Azon meg fog mutatkozni hogy nem alkalmas, aki nem tud bent maradni. Sok oka lehet annak, hogy középiskolában valaki nem olyan jó tanuló, viszont lehet, ha felveszik egy olyan szakra, ami őt érdekli, jó jegyekkel fog végezni, és jó szakember lesz belőle. Einstein is megbukott.
2010. júl. 16. 01:07
 23/44 anonim ***** válasza:
Mellesleg ismerek olyat, aki bőven 400 feletti ponttal feladta a a jogi pályafutását, mert nem ment neki. Az egyetlen ok, amiért annak akart menni, az, hogy régen, mikor kisebb volt, látott gazdag jogász. Azzal is lehet sokat keresni, ha kiemelkedő vagy benne, bár igaz, hogy egyáltalán nem hiányszakma. De ha valaki azért megy valahova, mert minél több pénzt akar, az az életét keseríti meg. Nem szívesen dolgoznék sebészként, még ha azzal meg is teremteném a biztos háttért. Habár én nem büfé szakra jelentkeztem, és nem is egy olyanra, ahova 400+ pont kell, de érdekel a téma, és ha el tudok helyezkedni, legalább elmondhatom azt, hogy az életem nagy részét (ha leszámítjuk az alvást) olyan tevékenységgel töltöm el, amit szeretek is. A munkámmal.
2010. júl. 16. 01:11
 24/44 anonim ***** válasza:

ezt az "Einstein megbukott"-dolgot most már hagyhatnánk...sok helyen hallottam már, de nem igaz

"Einstein matematikát 12 éves kora körül kezdett tanulni. Egy időnként felbukkanó történet szerint megbukott matematikából, de ez nem igaz; csupán a tanulmányi minősítéshez rendelt érdemjegyek változtak meg 1896-ban, ekkortól a legjobb jegy a 6-os lett, amely addig a legrosszabbnak számított, s ez okozta a félreértést évekkel később."

[link]

és sztem se kell lenézni, akinek nincs sok pontja

én csak azt mondtam, h aki nem szeret tanulni, az keressen olyan szakmát, ahol nem kell sokat, de meg lehet élni belőle

2010. júl. 16. 01:22
 25/44 anonim ***** válasza:

Vardzsi:

Pont ezt hallottam, hogy matekból bukott meg. Viszont vegyük figyelembe, hogy nem csak matekot tanult. Ha nem is igaz, akkor se lehetett él tanuló, mert nem volt meg neki mindenből az 1 es akkor :) Mivel ez csak a matematikáról terjedt el róla, legalábbis én ezt a változatot hallottam.

2010. júl. 16. 03:03
 26/44 A kérdező kommentje:
Én ezt tényleg nem értem. Többen írtátok, hogy esélyt kell adni mindenkinek. Szerintem nem, nem kell. A felsőoktatás nem erről szó. 330-350 pontot egy kellően művelt ember össze tud szedni. Nekem is volt kb. 440 pontom, viszonylag szigorú, illetve maximalista tanáraim voltak. A suli, amibe jártam, benne volt a TOP 10-ben, és nem tartoztam a legtanulósabbak közé. Voltak emberek, akik nálam több pontot szereztek. Akinek nem megy négy év alatt, nem adnám meg a lehetőséget, nem utólag kell észbe kapni...
2010. júl. 16. 14:19
 27/44 anonim ***** válasza:
76%

22:14: Én aztán nem nézek le senkit. De akkor is, az menjen egyetemre, akinek olyanok a képességei. Aki csak 200 pontot tud összeszedni, annak nem olyanok. Elvileg az egyetemről értelmiségiek kerülnének ki...hát ez most marára nem így van.

Ráadásul egy csomó egyetemet mindenféle udás nélkül el lehet végezni....

Ha vki rossz passzban volt, és úgy érzi, hogy többre lenne képes, akkor újra lehet érettségizni. Akkor megmutathatja, hogy igenis egyetemre való.

És a szakmunkásokat se nézem le. Ugyanúgy kellenek szakácsok, bolti eladók és fodrászok, mint jogászok vagy mérnökök. Csak úgy gondolom, ha vki nem tud az eszével pénzt keresni, akkor keressen a kezével.

2010. júl. 16. 14:52
 28/44 anonim ***** válasza:
84%

Szobeli elbeszelgetes, mint felveteli(alapeljarasonkivul), ill. palyamunka az adott teruletre. Sajnos, nagyon sokan buknak el az erettsegin, meg azok is, akik amugy kituno tanulok(nem kiskedvenc alapon), mert izgulnak, felnek tole. Tehat, nem fektetnek ilyen nagy hangsulyt az erettsegire, hisz sokaknak az az elso nagy megmerettetes, szokatlan nekik, nem tudjak kezelni a stresszt.

Szigoruan betartatnam a hataridoket, a neveltetesre-hisz ez is reszben a tanar feladata- tobbet szannek a kozepiskolakban es alt.isk-ban, hisz nem lehet eleg koran kezdeni, ok a jovo nemzedek.

Erkolcsi bizonyitvany minden szakon kotelezo kovetelmeny.

Lehetoseg az ingyen tanulasra, ha akarja, mert szerintem nincs nagyobb kincs annal, amig az ember ingyen tanulhat.

Egyszeruen csak lehetosegeket szeretnek termeteni. Vegulis, mindenkinek alanyi joga a tudas elsajatitasa.

2010. júl. 16. 19:07
 29/44 anonim ***** válasza:
39%
kedves kérdező! Remélem te soha nem leszel oktatási miniszter, mert felelőtlen a gondolkodásod!
2010. júl. 16. 20:43
 30/44 A kérdező kommentje:

Mi a felelőtlenség abba, hogy a felsőoktatásnak nem jognak, hanem kiváltságnak kellene lennie? A legtehetségesebb, legszorgalmasabb emberek kiváltságának, és nem egy olyan dolog, ami bárki számára elérhető?

Szerinted az a felelőtlenség, ami most megy.

2010. júl. 17. 14:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!