Emelt kémia a nulláról?

Figyelt kérdés

Sziasztok, 30 éves vagyok, van már néhány szakmám. Nagyon érdekel a fogorvosi szakirány, úgy gondoltam tovább tanulnék amíg fiatal vagyok. Emelt kémia érettségit szeretnék tenni. Tanácsot kérnék hogy kezdjem el, vannak könyveim (Mozaikos tankönyvek). Tudtok ajánlani jó weboldalt ami hasonló a biológia bioszféra jegyzetekhez?

Gondolkodtam még kémia felkészítő tanfolyamban, de nem tudom hova lenne érdemes menni, az online tanfolyamokban nem hiszek. Inkább csak tantermi ami érdekes lenne.

Sajnos a középiskola ahova jártam anno, nem volt jó, kémia semmi volt, így alapom sincs. Tervezek jövő tavasszal érettségizni, addigra valahogy felkészülnék.

Kis tanácsot kérnék, köszönöm szépen.

2022. aug. 3. 16:09
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
Nagyon sok rosszat hallottam róla, a kémiatanár este 10 után is telefonálgat a lányoknak, hogy írjanak jó véleményt a tanfolyamról. Ráadásul az Elit oktatás kopizza a Magistert, de elég bénán. Vannak ennél 100x jobb tanfolyamok is.
2022. aug. 12. 21:41
 32/36 A kérdező kommentje:
Akkor azt mondod inkább Magister?
2022. aug. 12. 21:46
 33/36 anonim ***** válasza:
Szerintem az az egyik legszínvonalasabb felkészítő.
2022. aug. 12. 21:54
 34/36 anonim ***** válasza:

Remélem nem mentél az Elit Oktatásra. Nekem annó osztálytársam iratkozott be a képzésükre és mivel együtt jártunk faktra mutatott egy-két videójukat (videó-kurzus ugyebár, online konzultációs alkalmakkal). Elképesztően gagyinak tűntek. Ráadásul ez a táblára irogatós dolog, ahol a fél teste a tanárnak folyton kitakrja a táblát nagyon zavaró.

Én nem próbáltam, de amit láttam, abból az jött le, hogy nem igazán profik.

Mivel vidéki vagyok tantermi oktatásra nem jártam, de megvettem a Lénárt féle feledatgyűjteményt (online lehet hozzáférni, havi 4000 Ft-ért) és azt oldottam végig.

Érdekes, mert meg volt az Ötösöm Lesz is, de valahogy a Lénárt féle könyv aprólékosabban vezette le és megoldott érettségi feladat magyarázatok is voltak. Szóval nekem érettségi centrikusabbnak tűnt, mint más kötetek.

2023. márc. 5. 19:28
 35/36 anonim ***** válasza:
34: és hogy sikerült az emelt kémiád?
2023. márc. 5. 22:26
 36/36 anonim ***** válasza:

82% lett végül, sajnos az esettanulmánynál rosszul értelmeztem egy összefüggést és ezen ment el jópár pontom, illetve a számolásoknál elrontottam egy sztöchiometriás dolgot, így nyílván amiatt csúszott a tóbbi eredmény is.

Összességében apróságok, de sokat számíthatnak.

2023. márc. 6. 00:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!