Emelt kémia a nulláról?
Sziasztok, 30 éves vagyok, van már néhány szakmám. Nagyon érdekel a fogorvosi szakirány, úgy gondoltam tovább tanulnék amíg fiatal vagyok. Emelt kémia érettségit szeretnék tenni. Tanácsot kérnék hogy kezdjem el, vannak könyveim (Mozaikos tankönyvek). Tudtok ajánlani jó weboldalt ami hasonló a biológia bioszféra jegyzetekhez?
Gondolkodtam még kémia felkészítő tanfolyamban, de nem tudom hova lenne érdemes menni, az online tanfolyamokban nem hiszek. Inkább csak tantermi ami érdekes lenne.
Sajnos a középiskola ahova jártam anno, nem volt jó, kémia semmi volt, így alapom sincs. Tervezek jövő tavasszal érettségizni, addigra valahogy felkészülnék.
Kis tanácsot kérnék, köszönöm szépen.
Remélem nem mentél az Elit Oktatásra. Nekem annó osztálytársam iratkozott be a képzésükre és mivel együtt jártunk faktra mutatott egy-két videójukat (videó-kurzus ugyebár, online konzultációs alkalmakkal). Elképesztően gagyinak tűntek. Ráadásul ez a táblára irogatós dolog, ahol a fél teste a tanárnak folyton kitakrja a táblát nagyon zavaró.
Én nem próbáltam, de amit láttam, abból az jött le, hogy nem igazán profik.
Mivel vidéki vagyok tantermi oktatásra nem jártam, de megvettem a Lénárt féle feledatgyűjteményt (online lehet hozzáférni, havi 4000 Ft-ért) és azt oldottam végig.
Érdekes, mert meg volt az Ötösöm Lesz is, de valahogy a Lénárt féle könyv aprólékosabban vezette le és megoldott érettségi feladat magyarázatok is voltak. Szóval nekem érettségi centrikusabbnak tűnt, mint más kötetek.
82% lett végül, sajnos az esettanulmánynál rosszul értelmeztem egy összefüggést és ezen ment el jópár pontom, illetve a számolásoknál elrontottam egy sztöchiometriás dolgot, így nyílván amiatt csúszott a tóbbi eredmény is.
Összességében apróságok, de sokat számíthatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!