Emelt kémia a nulláról?

Figyelt kérdés

Sziasztok, 30 éves vagyok, van már néhány szakmám. Nagyon érdekel a fogorvosi szakirány, úgy gondoltam tovább tanulnék amíg fiatal vagyok. Emelt kémia érettségit szeretnék tenni. Tanácsot kérnék hogy kezdjem el, vannak könyveim (Mozaikos tankönyvek). Tudtok ajánlani jó weboldalt ami hasonló a biológia bioszféra jegyzetekhez?

Gondolkodtam még kémia felkészítő tanfolyamban, de nem tudom hova lenne érdemes menni, az online tanfolyamokban nem hiszek. Inkább csak tantermi ami érdekes lenne.

Sajnos a középiskola ahova jártam anno, nem volt jó, kémia semmi volt, így alapom sincs. Tervezek jövő tavasszal érettségizni, addigra valahogy felkészülnék.

Kis tanácsot kérnék, köszönöm szépen.

2022. aug. 3. 16:09
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképpen azt tanácsolom, hogy sürgősen keress egy magántanárt, aki elvállal kémiából. 10 hónapod sincs, ez rettentően kevés idő. Még ha biológiából van is egy magas pontszámú emelt érettségid, akkor is elég magas pontszámot kell elérned kémiából az emelt érettségin emellé ahhoz, hogy reális esélyed legyen a bejutásra. Számolj utána, hogy az idei bejutási ponthatárok ismeretében mennyit kellene elérned kémiából. Emelt kémián még aki fakultatív úton a gimnáziumban magas óraszámban tanult kémiát, annak is nehéz 80% fölé mennie. Az emelt kémia érettségi az egyik legnehezebb emelt érettségi.
2022. aug. 3. 16:24
 2/36 anonim ***** válasza:
100%

"Nagyon érdekel a fogorvosi szakirány"

Tehát a 10 féléves, kizárólag nappali tagozaton végezhető fogorvos szak, amihez biológiai és kémiai vagy fizika emelt szintű érettségi szükséges?

Én Villányi Attila könyveit ajánlom, leginkább az Ötösöm lesz kémiából c. kiadványt, nagyon szépen fel lehet készülni belőle önállóan is a kémia emelt számítási feladataira.

2022. aug. 3. 16:27
 3/36 anonim ***** válasza:

Kell egy sok jó könyv meg nagy elhivatottság, ha egyedül nekivágsz. Szerintem inkább tanárral vagy tanfolyammal készülj, mert amíg nem áll rá az agyad először a kémiára, addig csak magolni fogsz, annak pedig nincs sok értelme. De ha jó a felfogásod, akkor adj egy próbát a Mozaikos Kémia érettségi felkészítő könyvnek és ahhoz viszonyítva hogy hogy megy, keress tanárt.

A számolásra mindenki a Maklári ötösöm lesz kémiából-t javasolja emelt kémiára.

Sok sikert!

2022. aug. 3. 17:39
 4/36 A kérdező kommentje:

A Villányi Attila Felkészülés a kétszintű érettségire tankönyv és munkafüzet mennyire elegendő?

Úgy hallottam jó könyv, de még nem találkoztam vele.

Az ötösöm lesz kémiából megvan, azt ismerem, jó feladatok vannak benne.

Köszönöm a válaszokat. Valaki tud jó tanfolyamot a fővárosban, vagy környékén ahova nyugodt szívvel lehet menni? Esetleg jó weboldalt amin tételekre van szedve a történet?

Köszönöm.

2022. aug. 3. 18:50
 5/36 A kérdező kommentje:

Villányi Attila: Kémia a kétszintű érettségire

Bocs, rosszul írtam.

2022. aug. 3. 19:04
 6/36 anonim ***** válasza:
Villányi összes könyve nagyon jó, de az elméleti részt illetően sokan a Mozaik-kiadványokra esküsznek.
2022. aug. 3. 19:59
 7/36 anonim ***** válasza:
Én ezt csináltam, 8 hónap alatt 0ról a kémiát, nagyon sokat tanultam rá, ötösön lesz kémia+ előző évi feladatok tematikusan
2022. aug. 3. 19:59
 8/36 anonim ***** válasza:
80 százalékos lett
2022. aug. 3. 20:00
 9/36 A kérdező kommentje:

Rendeltem egy 2019es Villányi könyvet. Nem volt drága, kipróbálom milyen. Mozaikos tk-m és az ötösöm lesz megvannak, azokat ismerem. Majd kitalálok valamit. Néztem egy online kurzust is, de kicsit félek tőle. Egyenlőre megpróbálom egyedül, ha nem menne megnézem azt a tanfolyamot is.

Gratulálok a 80%hoz.

Köszi a válaszokat. :)

2022. aug. 3. 20:04
 10/36 anonim ***** válasza:

Kiszámoltad már, hogy mondjuk 420 ponthoz hány százalékos emelt kémia érettségit kellene írnod? A célt érdemes tudni, hogy próbaérettségik írásával és kijavításával tréningeld magad. Egyébként innen letölthetők a korábbi kémia érettségik a javítási útmutatókkal:

[link]

2022. aug. 3. 20:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!