Emelt kémia a nulláról?
Sziasztok, 30 éves vagyok, van már néhány szakmám. Nagyon érdekel a fogorvosi szakirány, úgy gondoltam tovább tanulnék amíg fiatal vagyok. Emelt kémia érettségit szeretnék tenni. Tanácsot kérnék hogy kezdjem el, vannak könyveim (Mozaikos tankönyvek). Tudtok ajánlani jó weboldalt ami hasonló a biológia bioszféra jegyzetekhez?
Gondolkodtam még kémia felkészítő tanfolyamban, de nem tudom hova lenne érdemes menni, az online tanfolyamokban nem hiszek. Inkább csak tantermi ami érdekes lenne.
Sajnos a középiskola ahova jártam anno, nem volt jó, kémia semmi volt, így alapom sincs. Tervezek jövő tavasszal érettségizni, addigra valahogy felkészülnék.
Kis tanácsot kérnék, köszönöm szépen.
"Nagyon érdekel a fogorvosi szakirány"
Tehát a 10 féléves, kizárólag nappali tagozaton végezhető fogorvos szak, amihez biológiai és kémiai vagy fizika emelt szintű érettségi szükséges?
Én Villányi Attila könyveit ajánlom, leginkább az Ötösöm lesz kémiából c. kiadványt, nagyon szépen fel lehet készülni belőle önállóan is a kémia emelt számítási feladataira.
Kell egy sok jó könyv meg nagy elhivatottság, ha egyedül nekivágsz. Szerintem inkább tanárral vagy tanfolyammal készülj, mert amíg nem áll rá az agyad először a kémiára, addig csak magolni fogsz, annak pedig nincs sok értelme. De ha jó a felfogásod, akkor adj egy próbát a Mozaikos Kémia érettségi felkészítő könyvnek és ahhoz viszonyítva hogy hogy megy, keress tanárt.
A számolásra mindenki a Maklári ötösöm lesz kémiából-t javasolja emelt kémiára.
Sok sikert!
A Villányi Attila Felkészülés a kétszintű érettségire tankönyv és munkafüzet mennyire elegendő?
Úgy hallottam jó könyv, de még nem találkoztam vele.
Az ötösöm lesz kémiából megvan, azt ismerem, jó feladatok vannak benne.
Köszönöm a válaszokat. Valaki tud jó tanfolyamot a fővárosban, vagy környékén ahova nyugodt szívvel lehet menni? Esetleg jó weboldalt amin tételekre van szedve a történet?
Köszönöm.
Villányi Attila: Kémia a kétszintű érettségire
Bocs, rosszul írtam.
Rendeltem egy 2019es Villányi könyvet. Nem volt drága, kipróbálom milyen. Mozaikos tk-m és az ötösöm lesz megvannak, azokat ismerem. Majd kitalálok valamit. Néztem egy online kurzust is, de kicsit félek tőle. Egyenlőre megpróbálom egyedül, ha nem menne megnézem azt a tanfolyamot is.
Gratulálok a 80%hoz.
Köszi a válaszokat. :)
Kiszámoltad már, hogy mondjuk 420 ponthoz hány százalékos emelt kémia érettségit kellene írnod? A célt érdemes tudni, hogy próbaérettségik írásával és kijavításával tréningeld magad. Egyébként innen letölthetők a korábbi kémia érettségik a javítási útmutatókkal:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!