Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Egy év alatt fel lehet készüln...

Egy év alatt fel lehet készülni emelt kémia érettségire nulláról?

Figyelt kérdés
Orvosira szeretnék menni és már nem vagyok gimnazista. Ki mit tanácsol nekem?

2022. júl. 11. 19:01
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Az emelt kémia érettségi elég nehéz. Ha meg tudod oldani azt, hogy időd nagy részét erre szánd rá, akkor lehetséges, viszont napi fél-1 óra nem lesz elegendő. Mindenképp szerezz be könyveket (a mozaikosok és az ötösöm lesz kémiából a legjobbak). Továbbá érdemes a feladatokról és a kísérletekről videót is nézned youtube-on. Ezen felül természetesen korábbi évek érettségijeit is nézd meg és oldd meg.
2022. júl. 11. 19:56
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Magántanárt, egy nagyon jó magántanárt, akivel csak gyakorlatot csinálsz. Otthon pedig elméletet tanulsz. Az idő rövidsége miatt mindkettore nem lesz elég időtök.
2022. júl. 11. 21:06
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Simán feltudsz. Meló mellett már kevésbé, én ilyen alkalmi munkákat vállaltam közben. Volt tanár segítségem is heti 1x biosz és kémia. Egy év alatt tettem le mindkét emeltet közép érettségik után. Értsd meg, és akkor menni fog! Sok sikert! ☺️
2022. júl. 12. 09:19
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Nem írom neked énis,hogy milyen piszok nehez tud lenni az emelt kémia , mert nyilván az egy kezdőnek..Én éppen az idén érettségiztem kémiából (2 év kihagyással).. Nulláról 82%-ot értem el 5 hónap alatt..Tanár nélkül !!

Sokan ezért savazni fognak, de

véleményem szerint, az “Ötösöm lesz kémiából” kötetet el kell felejteni az érettségire.Ez egy rossz berögződés az emberekben. Megoldasz több mint 750 példát (A,B,C résszel) és elvesztegetsz egy csomó időt mert sokszor teljesen más típusú példák vannak benne mint az emelt érettségin..

Számolásra:

Ami nekem nagyon bevált az Lénárd Gergely számolási példatára..Kb 800 példát (nincs A,B,C rész) tartalmaz szuper részletesen érthetően elmagyarázva témakörökre bontva .. Ebben a 800 példában benne van a legalapabb példától (pl moláris tömeg ) egészen az összes (2006-2021 tavaszi-őszi) vizsgaidőszak feladata kidolgozva.. Ezzel időt spórolsz mert ha végigoldod a példatárat , egyúttal az összes számolási feladatot megcsinálod..

Elmélet:

Mozaik 11-12 Érettségis kötetet (320 oldal) kívülről kell fújni , úgy, hogyha az éjszaka közepén felébresztelek is tudod például, hogy mely fémek reagálnak a salétromsavval..(imádják a fémek és savak reakcióit kérdezni mert sok van és sokat lehet hibázni )

Vizsga előtti 2 hónap : Véleményem szerint teljes egészében csak 2010 után érdemes gyakorolni az érettségiket.. Én ezt úgy csináltam hogy 72 napon át minden másnap megoldottam egyet.. 2010-21ig.. (tavaszi,őszi, fordított idegen nyelvű)

És kb ennyi volt a felkészülésem..Mivel én minden másnap dolgoztam ezért csak 2 naponta tudtam kémiával foglalkozni de akkor következetesen mindig 3-4 órát ( még karácsony másnapján is toltam, annyira fanatikus voltam)

Lényeg hogy te is légy következetes és szigorú magaddal, amit eltervezel mindig meg legyen csinálva.. Máskülönben elcsúszol és nem marad időd ..

+ nagyon fontos a függvénytábla pontos ismerete, a felelet választósnál (egyszerű választás) nagyon sok mindent ki lehet nézni és van amit nem is kell fejből tudni (pl forráspont , olvadáspont)

Nagyon sok sikert kívánok neked! Nem lesz egyszerű és lesznek nehéz napok mikor nem lesz kedved! De soha ne hagyd hogy elbizonytalanítsanak az utadon!

2022. júl. 17. 15:41
 5/6 anonim válasza:

Szia #4-es. Én is majd kémiából terveztem érettségizni. Tudnál adni 1-2 tippet, hogy milyen tanulási módszert használsz?

Nagyon szeretem a tantárgyat, csak az a baj, hogy nagyon szenvedek vele.

Válaszod előre is köszi;)

2022. júl. 28. 20:34
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia #5-ös .. 4-es vagyok:):)

Mire vagy pontosan kiváncsi?

1-2 tipp kapásból eszembe jut, de ha más is érdekel légyszi írj itt, vagy privátban.:):)

Legfontosabb egy tanulós rendszerező füzet👇🏻👇🏻

Tipp1..Amikor elkezdtem az elmélettel foglalkozni, napi 10 oldalt tanultam meg ( sok számolás mellett erre volt időm) —> A szerves és szervetlen elméletet igyekeztem nagy egészként látni.. Felírtam egy füzetbe számozva az összes elemet és vegyületet ami a könyvben előfordul.. Majd egy lapra leírtam mit is akarok pontosan tudni de csak címszavakban (tehát nem írtam ki a könyvet) pl fizikai tul: szín , szag, halmazállapot, térszerkezet… Kémiai tul: reagál e vizzel , savval, NaOH stb.. És napi szinten néztem a címszavas lapot és végigpörgettem 15-20-30 elem,vegyület fontos tulajdonságait , ezzel ténylegesen át tudtam nézni a könyvből akár 50 oldalt is mert nem fogalakoztam a sok mesével.. És miközben ezt csinalod végig nézd a periódusos rendszert..

Tipp 2.. én a reakció egyenleteket szintén kiírtam, mert egy idő után ezek ismétlődnek.. Rémisztő hogy mennyi van a könyvben össze-vissza , aztán amikor rendszerben vannak már nincsenek is annyian.. Ami nem rögzül többször le kell írni .

Tipp3 .. Le Chátelier-Braun-féle elvet és az egyensúly megzavarását oldatokban , ezt nagyon tanuld meg.. 1,5 nyamvadt oldal a könyvben de komplett feladatok erre épülnek

De nem akarom itt nyújtani a kommentszekciót, ha érdekel bármi még nyugodtan írj , illetve tudok pár nagyon hasznos tanulós videót is mutatni :):)

2022. júl. 29. 00:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!