Aki már elvégzett az egyetemen egy alapképzést, az fel tud készülni nulláról 80%-os emelt kémia érettségire 6 hónap alatt?
Fel tud készülni. Ahogy egy középiskolai diák is. De azt kell tudatosítania, hogy ez más jellegű anyag, mint amiben ő gyakorlott.
Én is bölcsész diplomát szereztem, mielőtt műszaki szakra mentem volna és a legnagyobb különbség az volt, hogy nem olvasgatós, jegyzetelős tárgyaim voltak, hanem orrvérzésig gyakorolgatós, példamegoldós stílusban kellett tanulnom. Ez az érettségire is vonatkozik, azt meg kell szoknod, hogy nem passzívan tanulsz, hanem gyakorolsz, akkor is, ha nem látod értelmét (én sem láttam, nem volt kedvem ezredszerre is megcsinálni egy kaptafa feladatokat) és tudod fejben, hogy hogy kell csinálni. Ujjgyakorlatnak kell lennie a számolós példáknak.
Szerintem nem:D
Én segg hülye vagyok kémiából. Nem is érdekel... viszont emelt érettségi baromi nehéz ha 0-ról kezdesz. 6 hónap emeltre az kb olyan mintha 8 év anyagát akarnád letolni 6 hónap alatt. 7-12 + 2 év emelt kémia. Azért lássuk be, hogy azért ez más szint.
Akinek van kémia alapja annak persze lenne esélye de annak is cink. Én nem sokat tannék rá, hogy meglesz. Egy próbát megér, de én reálisabbnak látom inkább a kövi októbert.
Van már egy gimis alapom azért, kémiafaktos voltam, de kimaradt pár év, azért írtam, hogy 0.
Amúgy egy érettségi semmi az egyetemi vizsgákhoz képest, de nagyon köszi az első válaszolónak! Tanulási módszert kell váltani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!