Emelt kémia a nulláról?
Sziasztok, 30 éves vagyok, van már néhány szakmám. Nagyon érdekel a fogorvosi szakirány, úgy gondoltam tovább tanulnék amíg fiatal vagyok. Emelt kémia érettségit szeretnék tenni. Tanácsot kérnék hogy kezdjem el, vannak könyveim (Mozaikos tankönyvek). Tudtok ajánlani jó weboldalt ami hasonló a biológia bioszféra jegyzetekhez?
Gondolkodtam még kémia felkészítő tanfolyamban, de nem tudom hova lenne érdemes menni, az online tanfolyamokban nem hiszek. Inkább csak tantermi ami érdekes lenne.
Sajnos a középiskola ahova jártam anno, nem volt jó, kémia semmi volt, így alapom sincs. Tervezek jövő tavasszal érettségizni, addigra valahogy felkészülnék.
Kis tanácsot kérnék, köszönöm szépen.
Álmodj királylány! Nem sértésből írom, de ha nulla tudásod van kémiából, akkor egyedül alig fogsz valamit megérteni a számolásokból. Az online tanfolyam sokkal jobb, mint a tantermi, mert vissza lehet nézni az órákat és ha valamit nem értettél meg pontosan, akkor csak simán visszatekersz.
Hiába veszed meg a Villányit (ami egyébként kevés, mert az érettségin sokkal komplexebb feladatok vannak), a megoldókulcsban nincs olyan részletes levezetés, hogy nulla tudással magadtól rutinosan tudj számolni. Vagy keress egy magántanárt, vagy jelentkezz egy tanfolyamra. Különben borítékolható, hogy nem fogsz bejutni.
A Magistert ajánlom, sokan dicsérik. Viszonylag jó árban van, visszanézhetők az órák, a tanár pedig precízen és a diákok nyelvén magyaráz.
Nem vagyok álmodozó típus. Amit kell komolyan veszek. Szerintem leírtam érthetően hogy magántanárban és tanfolyami oktatásban gondolkodom. Ehhez kértem első sorban tanácsot. A villányi könyvet sok helyen olvastam hogy tökéletesen elég egy emelt kémiához. Meg is jött, belenéztem, korrekt könyv. A Magiszterről már hallottam, vagyis utána olvastam, nem voltak túl jó véleménnyel róla, bár lehet tévednek, nem tudom, 100 féle ember, 100 féle vélemény, még megfontolom. Igazából azért lenne jó a tantermi oktatás, mert ott tudok kérdezni a tanártól és élőben hatékonyabb mint egy videot nézni amiből ha nem értek valamit nem fogja elmagyarázni senki, hiába nézem vissza ha nem értem. A céljaim eléréséhez nem kell 80%ot elérnem. Eduline kalkulátorral megnéztem.
Viszont egy gyógyszerészeti szakhoz úgy gondolom komolyabb kémia tudás szükséges mint egy fogorvosihoz. De javítsatok ki.
Na akkor egy valamit tisztázzunk. Ismerem a periódusos rendszert, szerintem alap hogy az ember ezzel tisztában legyen. Ne legyünk már ennyire lekezelőek valakivel aki szeretne valamit megtanulni. A jó tanácsokat mindenesetre köszönöm, a pökhendi megjegyzésekre nem szeretnék reagálni.
Próbálkoztam korábban is tanulni a kémiát, még egy magántanárhoz is elmentem, de kb hülyének nézett és csak a pénzre ment, ezért már óvatos vagyok. A tanfolyamok díja pedig elég magas. Ezért is irányult arra a kérdésem hogy kihez, hova, jó helyeket ismertek e ami garantáltan nem átverések. Érdekelnek a tapasztalatok. Mert írtátok sokan hogy magántanár kell meg tanfolyami képzés.... igen tudom, ezekkel én teljesen tisztában vagyok, mivel a kérdésemben benne is van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!