A diploma + nyelvvizsga ügy az alkotmánybíróság elé kerülhet. Mit szóltok?
Szerintem igazuk van, a fősulin elég alapszinten tanítják az idegennyelvet, amivel esély sincs középfokút letenni, tehát tényleg nincs joguk megkövetelni.
Talán végre kézhez kapom a diplomám, bár anélkül is jól elboldogulok... :))
Én nem tudom, már középiskolában megszereztem a nyelvvizsgát, a párom soha sehol nem tanulta rendesen a nyelvet, itthon képezte magát, néha kérte a segítségem, és mégis letette az alapfokút.
Én most olaszul tanulok, soha nem tanították, nem járok nyelvtanárhoz. Aki akarja le tudja tenni!
10.10-es vagyok.
Azzal viszont én sem értek egyet, hogy kevesebbet fizetnek , ez nekem is rossz.
Volt rá példa, hogy egy állásra 2en jelentkeztünk, nekem megvolt a nyelvvizsgám+diploma, a másik jelentkezőnek nem volt és őt vették fel, mert neki kevesebbet kell fizetni.
Én 3 éve diplomáztam középiskolai tanárként. Két nyelvvizsga kellett, egy alap és egy közép C. Németet 10 évig tanultam, megvolt a 4-esem mindig, mégis tudtam, hogy ebből nem lesz középfok. Mert nem tudok németül kommunikálni. Szódolgozatokra kapott ötösök és megtanult német versikék nem elegendőek.
Így nekivágtam az angolnak a nulláról. 1,5 év alatt megcsináltam a középfokút. 80% kellett, nekem lett 81%. Huh, letudva. Németből az alap sikerült.Diploma megvan.
Hasznosítom a nyelvvizsgámat a tanári pályán? Nem. De kell. Nem elég a számtalan szigorlat az egyetemen, kell ez is. - mondják.
Engem az háborít fel, hogy akkor egy 40 évesen diplomázónak MIÉRT NEM KELL nyelvvizsgát szereznie?
Apósom 40 évesen diplomázott, levelezőn. Soha nem lett volna meg neki, ha tőle is kérik a 2 nyelvvizsgát.
Akkkor hogy is van ez?
A fiatalnak kell a nyelvvizsga, neki legyen motivációja és ideje nyelvet tanulni, az idősnek nem?
Diszkrimináció ez is.
10:10-es, az összes büfé-ruhatár szakhoz KÖZÉPFOKÚ kell már, ami ugye nem annyi, hogy bemutatkozom, meg kérek egy pohár vizet. A párom munka mellett csinált egy gagyi levelező főskolát, öt éve (!!!!) államvizsgázott, na azóta porosodik neki bent az oklevele. :(( Rengeteket dolgozik, nagyon stesszesz a munkahelye, plusz itthon sok a férfimunka, egyszerűen képtelenség emellett még középfokúra felkészülni. Én most végeztem két nappalis egyetemi szakon, nekünk kellett egy közép- és egy alapfokú. Megcsináltam mindkettőt, nekem annyira nem esett nehezemre, hiszen angolt 8 évig, németet pedig 4 évig tanultam. Viszont a párom idősebb nálam 12 évvel, '91-ben érettségizett, akkoriban még nem volt az a hűde nagy nyelvtanítás. Szóval azért neki nem ugyan az, mint nekem.
Én azt mondom, hogy a nappalisoktól még csak-csak elvárható a nyelvvizsga, de levelezősöktől, akik munka mellett péntek-szombat járnak suliba, azoktól semmiképp sem.
25/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!