Muszáj angolt tanulni, de utálom, mit tegyek?
03-22 20:45
Pont ez a lényege a felsőfokú nyelvvizsgának. Olyan feladatot adnak fel, amit magyarul is nehezen oldanál meg. Így ha nem lennél perfekt angolból, esélyed se lenne átmenni, mert a feladat nehézségén túl még a nyelvi problémákra is időd menne rá.
A magyar felsőfokú nyelvvizsgán egyébként a magyarok kb. fele nem menne át (vagy az angolon az angolok fele stb.). A felsőfokú nyelvvizsga, különösen a címválogatós, odaillő bekezdést kiválasztós stb. tesztek kemény intelligenciatesztek is. A kedvencem az a feladat, amikor van egy cikk, annak öt teljesen korrekt összefoglalása, és ezek közül ki kell választani a legjobbat(!). A hibakereséses feladatok is olyanok, amin sok echte angol elbukna.
A felsőfokú nyelvtudás ugyanis nem azt jelenti, hogy egy angol kocsmában elő tudod-e magad adni angolként (ahhoz valójában csak alapfokú "nyelvtudás" kell, nagyon jó kiejtéssel és specializált szókinccsel), hanem azt jelenti, hogy pl. képes vagy üzleti tárgyaláson vagy szakmai konferencián hasznosan részt venni.
Hát hogy utálod és kötelező nem vagy egyedül vele...
Én 9 nagyon hosszú éve "tanulom" sajnos, ezt a nagyon undorító nyelvet amit szintén már eszméletlenül unok.Nekem sincs semmi türelmem ehhez az egészhez mert annyira ocsmány egy nyelv,hogy ez már nem igaz...szégyen gyalázat hogy van az embereknek ilyen nyelve..nah de tovább már nem ragozom.Én is elég gyéren állok belőle.Utálom! De erre mindenki azt mondja hogy azért utálom mert nemértem. De a sok tudatlan barom. Épp hogy azért nem értem meg azért utálom mert nem érdekel. XD
Elég nehezen van meg belőle a 2-es. Annyit biztos kitudsz hozni magadból.De teljesen egyet értek veled,én sem fogok külföldre kimenni dolgozni főleg nem angliába vagy amerikába. Akkor inkább Spanyolba és ott tanulok spanyolul. És szintén szarok az egész kib**-ott gyalázat nyelvre.Az embereknek csak egy kevéske I.Q kell és nem arra fogni az egészet hogy az angol világnyelv. Nincs olyan hogy világnyelv.Csak a sok marhának a képzelete szüleménye a világnyelv.Amit egy hülye elkezdett és a többi hülye folytatja. 1 bolond 100-at csinál-szól a mondás. :-P
Szia,
en ket anyanyelvu vagyok (angol es magyar, szoval az angoltanulasrol nem tudok bovebben ertekezni:)) de hidd el, hogy neha meg igy is belezavarodom mindket nyelvbe. Ovoda ota tanulok (kisebb megszakitasokkal) nemetul (mert spanyolul mar akkor sem voltam hajlando:D) es egyszeruen semmi nem ragad ram belole. Utalom azt a nyelvet, olyan, mintha letapadt volna nekik a slejm es azt probaljak felhorogni, a nyelvtan tok logikatlan, szoval ne erzem magam motivaltnak, hogy tanuljak. Pedig nekem jo a nyelverzekem raadaskent, mas nyelveket nagyon hamar felszedek tanulas nelkul is, de a nemettel hiaba szenvedtem.
Sajnos/szerencsere az angol mindenhez, mindenhova kell, nem tudom, egyaltalan lehet-e nelkule boldogulni? Szoval szerintem probald megtanulni, nem tehetsz mast. Bar lehet, hogy mas nyelv eros ismeretevel is piackepes leszel, de azert az angol, az angol:)
Én is rühelltem. 12 évig tanultam, de őszintén egy bonyolultabb mondatot nem tudnék összerakni. An agnoltanárok szarok voltak, végig csak nyelvtanoztunk, dögunalmasan teltek az órák. Én nem is mentem tovább egyetemre, kozmetikusnak tanulok, nem is kell az angol hálistennek.
Tanuljanak ők meg magyarul, ha idejönnek:D
Gondolj arra, hogy 100-200 évvel ezelőtt (főként) a latin nyelvből és irodalomból kellett a reálosnak is letennie az érettségit, hogy eligazodjon az országban, vagy főiskolára, vagy egyetemre kerüljön. Szerinted mi köze volt az egésznek? Semmi. Akkor konzervatív és egyházi dominancia elvárta a latin nyelv ismeretét a középfokú oktatásban, holott csak reproduktív értéke volt, de az általános műveltségbe tartozott. Most nem kell ismerni az igék indicativus praesens imperfectum activi-től elkezdve a supinum igenévig 130 igealakot megtanulni egy deklinációban, a kivételekről s a deklináció 50-60 ragjáról nem is beszélve, holott ez csak az alaktan volt, s még összetett mondatot szerkeszteni sem tudsz csak ennek ismeretével. Ez hat éven keresztül, humán gimnáziumban nyomták emelt (hetente 10) óraszámban. A lényege csak az volt a 20 sz. végére, hogy kiválogassák a legmagolósabb tanulókat.
Ehhez képest az angol egy eszperantó.
Az angollal az a probléma, hogy Dunát lehet velük rekeszteni, s így az angol tanár megengedheti magának azt a kényelmet, hogy nem tanít, vagy egyszerűen alkalmatlan a tanításra. De először hadd vizsgáljuk meg alaposan mit nem értesz, mert lehet, hogy más nyelvet könnyebben tanulsz. A szavakat nem tudod megjegyezni? Vagy egy indoeurópai jelenség számodra érthetetlen? Írj, próbálunk neked segíteni.
----------------------------------------------------------
"Bár tudom, hogy fáj neked de Magyarországon magyarul beszélnek, az utcákon magyar felirat van és magyar nyelvű újságok,honlapok elérhetőek."
De szakfolyóiratokról, és nem Blikkről, meg Népszabadságról van szó. Ezek a folyóiratok a produktív diplomás szakokhoz elengedhetetlenek. És a szakirodalom legtöbbje már angol nyelvű. Régebben a humán és reál irodalom sorrendben német, francia, latin, és görög nyelveken volt a világ műveltségének elérhető.
Most utálod magad mert tanulni kell..- amit megértek mert én sem szertek tanulni(pl az angolt mert kicsti monoton a szavak tanulása) de KELL és kész. Az angol meg pont egy olyan nyelv ami nagy ujjabb kapukat nyithat meg neked...stb -később utálni fogod magad amiért nem tanultál ! 20 / f
Bár nem írtad a korodat..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!