Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ha 9. osztálytól kezdem el...

Ha 9. osztálytól kezdem el tanulni az angolt, akkor megtudom úgy tanulni, hogy középfokú nyelvvizsgát tehessek?

Figyelt kérdés
Ez nem gimnáziumi osztály, szóval itt csak egy nyelvet lehet tanulni, általánosban németet tanultam, de már régebben is szerettem volna angolt tanulni és nem tudom, hogy 9.-ben elkezdhetem-e.
2011. szept. 13. 06:24
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Van akinek már sikerült (nekem :P)... Ha jó a nyelvérzéked, akkor simán!
2011. szept. 13. 07:01
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Gimnáziumban franciát tanultam 4 évig heti 3 órában, mára jó, ha pár mondatra, szóra emlékszem belőle...

Angolt általánostól tanultam ( akkor emelt óraszámban ), gimiben csak heti 4 óránk volt.

Megtanultam valamennyit, de a nyelvvizsga pénzkidobás lett volna ezek után.

Majd kimentem az egyesült királyságba dolgozni, ott 1 év alatt fejlődtem annyit, mint itthon összesen az iskolai éveim alatt.

Persze függ sok mindentől ez, ha jó tanárt fogsz ki és nem vagy olyan lusta, mint én, hanem rengetegek tanulsz, gyakorolsz, elvileg meg lehet csinálni.

2011. szept. 13. 07:20
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Én egy év alatt a 0-ról eljutottam a középfokig. Csak szorgalom kérdése és nem tudom mennyi órátok van belőle suliban, de otthon minél többet gyakorold! ;)
2011. szept. 13. 07:20
 4/7 anonim válasza:
100%
talán
2011. szept. 13. 07:32
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
simán meg lehet csinálni, én mindenféle nyelviskola és külön tanár nélkül megcsináltam. könyvtárból vettem ki jó nyelvkönyveket, amiből egyedül is tudtam tanulni, óra után beszéltem a tanárral, hogy ez és ez a tervem, adjon külön feladatokat...minden nap angoloztam, így 2 év alatt sikerült...
2011. szept. 13. 07:45
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Véleményem szerint ha nekifogsz és rendesen tanulsz, két év elég a középfokhoz. (Azt is tegyük hozzá, hogy a német után könnyebb angolozni.) Négy év alatt lazán összehozod.
2011. szept. 13. 07:55
 7/7 A kérdező kommentje:

Jó lenne, ha összejönne. Ráadásul biztos meg van némelyik osztálytársamnak még a 8.-os füzet és rengeteg feladatlap témakörökre bontva, amiből tudnék gyakorolni.

Mellesleg jelenleg 3 nyelv óránk van.

Köszönöm mindenkinek a segítséget!

2011. szept. 13. 16:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!