Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Muszáj angolt tanulni, de...

Muszáj angolt tanulni, de utálom, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Gyűlölöm az angolórát, nem akarom tanulni ezt a szart, semmi értelme, nehéz is, évvégén megbukok belőle, nem akarok külföldre menni dolgozni, szarok az egész angol nyelvre, de muszáj tanulni, mit tegyek?
2010. márc. 19. 21:30
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
56%

"mennyire fölösleges emberek ezreivel a nyelvvizsgát erőltetni akkor is ha anélkül is tudnának dolgozni a szakmájukban!"

Nagyon kevés ilyen szakma van. A hentesnek vagy kárpitosnak nem kell tudnia angolul (bár neki sem árt), de ezekhez a szakmákhoz nem is kell diploma. Ugyanakkor minden diplomás szakmában vannak szakfolyóiratok, amikben elolvashatók a szakterület újdonságai - többnyire angolul. Senki sem tud egy szakma élvonalában sem lenni, aki nem tud idegen nyelven. Aki csak magyarul tud, az az információknak csak egy részéhez jut hozzá és késve. Nem beszélve arról, hogy az EU nagy közös piacára sem tud rácsatlakozni. Ha van egy számítástechnikai rendszereket kiépítő vagy szoftverfejlesztő kisvállalkozás, akkor ha a vállalkozó tud németül, akkor az óriási, 100 milliós német piac nyitva áll előtte. De ugyanez igaz egy mezőgazdasági termelőre is. Én szépirodalmon kívül már rég semmit sem szoktam magyarul olvasni. Minek ugyanazt 3-4 hónap vagy év késéssel, csonkítva vagy lebutítva olvasni magyarul, amit most is elolvashatok angolul?

2010. márc. 21. 03:06
 22/45 anonim ***** válasza:
68%

Az, hogy valakinek nincs nyelvvizsgája az nem azt jelenti, hogy nem tud angolul és nem használja az angolt.

Hány ember felejti el az angolt nyelvvizsga után ugyanis nem kell használnia.És sok irodai, szellemi, dolgozó sem használja az angolt.Itt tömeges pénz kiszedésről van szó. Kapják a nyelvpótlékokat a semmiért, vagy egy múltbéli tudásért.

Sok ember meg tudja várni azt a néhány hetet amíg lefordítják az angol anyagot.

Mint minden szolgáltatásért lehet fizetni. Persze jobb és olcsóbb neked mint vállalkozó.

De eközben emberek ezrei fizetik sokszorosát fizetnek ki a nyelviskoláknak a semmiért. De hát kötelező járni ugyanis a közoktatás sz*rt sem ér mert hát ez úgy van kitalálva.

Bár tudom, hogy fáj neked de Magyarországon magyarul beszélnek, az utcákon magyar felirat van és magyar nyelvű újságok,honlapok elérhetőek! És remélem így is marad! Ha nem értesz a tapétázáshoz, villany v. víz szereléshez, akkor szakembert hívsz, de ha értesz hozzá előny és olcsóbb de képzeld lehet élni úgy is ha utálsz tapétázni, és nem utasítanak el azért mert tapétázni alap tudás.

Valóban hasznos a nyelv de ezt senki se vitatta és vitatja. A bölcsész is megkapja a diplomáját akkor is ha

nem ismeri a fizika összefüggéseit!

Ti ahhoz szoktatok mindenki körbe ugrál, és senki nem meri leírni őszintén a véleményét. Nem érdkel ha lepontoztok, és lehülyéztek szerintem nagyon sokan egyetértenek velem.

2010. márc. 21. 08:59
 23/45 anonim ***** válasza:
35%

hmmm... sztem ha valaki magyar, az nem attól lesz boldog, ha a magyarság kezd elveszni az országban, eléggé kisarkítod az előtted szólónak a véleményét...

másrészt én nem röhögök senkinek a pofájába mert nincs nyelvtudása dehát épp te írtad, hogy neked van. nem értem h akkor meg minek pattogsz itt ilyen felháborodottan

és ez a 21.század, be kéne látni, hogy (rossz vagy sem) de ha érvényesülni akarsz, jó állást (jó ez szubjektív, tehát ha olyat ami túlnyúl a határainkon) akkor kell a JÓ nyelvtudás. ez van. de az igaz h csak irodai vagy hasonló munkához kell aki meg nem ezt akarja, akinek szakmája van, annak kevésbé. de attól még muszáj tanulnia a suliban. szorítsa össze a fogát és kaparjon össze egy kettest, ha ennyire utálja de tudja akkor azt is h mivel jár a nyelvtudástalanság.

És nemazért, nem tudom h ez mennyire átlagos de hál istennek én nem jártam különtanárhoz, a közoktatásban tanultam meg a nyelvet, egyáltalán nem tanították rosszul, sőőt

2010. márc. 21. 09:42
 24/45 anonim ***** válasza:
84%

Én sem szeretem az angolt...mérnökire járok és itt is kérik. Én tudom, hogy kell meg szükség van rá...ez rendben is volna. De túl komolyan veszik az angolt amikor tudjuk, hogy:

-az Amerikaiak vagy a Britek xarnak ránk

-olyan emberről hallottam aki belehalt az áramütésbe, mert nem tudta rendesen használni, viszont olyanról még nem hallottam, hogy az angol nyelvbe belehalt volna valaki.

2010. márc. 21. 15:42
 25/45 anonim ***** válasza:
38%

Hát abban van valami hogy nem nagyon érdekli az angolokat az ilyen:)

De ettől függetlenül én nagyon szeretem az angolt és sztem könnyű legalábbis nekem az!

Németet 12 éven keresztül tanultam de nagyon megutáltam szóval nekem marad az angol!Amúgy kérdezőnek: Nem lehet hogy más nyelvet tanulj egyszerűen?Mondjuk németet?Elég fura, hogy csak az angolt engedik.....

2010. márc. 22. 11:40
 26/45 anonim ***** válasza:
80%

Arra azért kíváncsi lennék, hogy egy nyelvvizsga mennyire méri a tudást.

Simán elbeszélgetek angolokkal, szóban, írásban, megértem azt amit olvasok, erre nyelvvizsgán olyanokon hasalok el, hogy válasszak ki egy cikknek címeket, amik ráadásul jelentésben nagyon egyeznek. Most...

2010. márc. 22. 11:45
 27/45 anonim ***** válasza:
80%
az tény, hogy nyelvvizsgán nem csak a nyelvtudást mérik fel... Nekem csak pár év múlva lesz de átolvasgattam a tesómét és egyes kérdésekre több válasz is jó volt(ugyan az volt a jelentése), de oda csakis az egyik fajta kellett. Őszintén nekem az volt az érzésem, hogy ki akarnak bacsni az emberrel. Egyes kérdésekre magyarul se tudtam volna válaszolni.
2010. márc. 22. 20:45
 28/45 A kérdező kommentje:
utolsó: az egész angollal ki akarnak baszni az emberekkel
2010. márc. 22. 21:00
 29/45 anonim ***** válasza:
100%

most képzelj el engem

most lettem beiratva a nyelvsuliba:D

:(

én voltam az okj-s..

2010. márc. 23. 20:27
 30/45 A kérdező kommentje:
részvétem..... 12év, és abból 1 évben heti 20óra.... ezek után még nyelviskola..... ezután merjék azt mondani, hogy nem a tanár hibája.... nem hiszem, hogy szándékosan nem tanultál volna.... és ezek után fizess egy rakat pénzt, hogy egy szar nyelvvizsgát megkapj.... a nyelviskola szinvonaláról irjál már valamit, kiváncsi vagyok, hogy ott mennyiben viszonyulnak másképp a tanárok a tanitáshoz
2010. márc. 24. 18:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!