Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Francia nyelvtanban tudnátok...

Francia nyelvtanban tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés
Mi a különbség a de, á, dans, en elöljárók között? Mert pl. az á, dans és en jelentik azt, hogy -ban,-ben,-ba,-be.
2014. dec. 14. 16:46
1 2 3 4 5
 41/49 Jennifer Rose ***** válasza:

Ça y est, c'est fini, Anonyme 67?

Il est possible, que je ne parle pas aussi bien le français que toi, mais je dois quand même en connaître quelque chose, puisque je travaille à Paris, à Strasbourg et à Bruxelles aux Parlements Européens comme interprète simultanée.

Ta litanie débile était très intéressante, mais il vaut mieux s'arrêter là.

Espèce de tronche, tu es tellement bête, que je ne passerai pas plus de temps ici, même pour te rabaisser un peu plus, le jeu ne vaut vraiment pas la chandelle.

És miután ebből nyilván egy hangot sem értesz, megkérheted Juliannát, hogy fordítsa le neked. Amilyen jó bolond, még meg is teszi.

Nem a kérdéshez szóltam hozzá, mert nem rendelkezem Julianna türelmével, és időm sincs erre. Három város között ingázom, csak a kocsiban vagy a vonaton van némi időm, mint ma éjjel is.

Ha hozzászóltam, ez csak azért volt, mert megdöbbentett az a mélységes butaság, ami belőled árad.

Ha jól látom, még másolni sem vagy képes, mert a megadott "feladatok" hemzsegnek a hibáktól.

C'est tout ce que je voulais dire. Tu n'auras jamais la chance de maîtriser cette belle langue que la française, ne te fais pas d'illusions!

A Dieu, je ne te salue pas. La bêtise est une maladie, dont on ne se guérit pas, comme disait l'autre!

2014. dec. 16. 16:09
 42/49 anonim ***** válasza:

Rose!"

mert dolgozom Párizsban, Strasbourgban és Brüsszelben parlamentek európaiak szinkrontolmács."

Te olyan szinkrontolmács lehetsz, mint én a Dalai Láma.

A leckét átküldtem a francia barátomnak ellenőrzés céljából.

A lecke tökéletes.

Ne üzengess mert semmi értelme.

Ha értelmeset akarsz cselekedni, akkor segíts a kérdezőnek, Te nagy tudós!!! OKEY?

2014. dec. 16. 16:47
 43/49 anonim ***** válasza:

Sőt kedves Rozi !

Megengedem , hogy kijavítsad a leckémet, talán Te jobban tudnád megfogalmazni, ezzel is támogatnád a kérdező tudását! Sőt bővítheted is a mondatokat!

Mondjuk, ragozz el a nézni igét,bővítsed tárgyakkal, színekkel, és még sok mindennel lehet bővíteni a mondatokat.

2014. dec. 16. 16:52
 44/49 anonim ***** válasza:

"Nem a kérdéshez szóltam hozzá, mert nem rendelkezem Julianna türelmével, és időm sincs erre."

Értem! A kérdésre választ adni, arra nincs időd!

De szemétkedni annál több időd van!

Szégyelld magadat!

2014. dec. 16. 16:57
 45/49 anonim ***** válasza:

Hagyd abba, 67%-os, ebből a harcból te csak vesztesen kerülhetsz ki.

Nem akartam ebben a topicban többet írni, de a példáidban tényleg vannak hibák, és kár lenne a kérdezőt megtéveszteni.

Kár is dühöngened, a Jennifer nevű hozzászóló tényleg lehet szinkrontolmács, jól és választékosan ír, és semmi értelme nem lenne annak, hogy itt hazudozzon. Mondhatott volna ennél kellemesebb foglalkozást is, ez ugyanis nem egy leányálom, de ilyen is kell.

Fogadd el egyszer és mindenkorra, hogy te még NEM TUDSZ FRANCIÁUL. Dícséretes, hogy tanulsz, de ne akard a nálad jobban tudókat állandóan kihívni, ellenőrizni és megcáfolni.

Semmi értelme.

Inkább nézd át mégegyszer,amiket írtál, mert akármit is mondott a barátod, a feladat szövege több helyen is hibás.

És ne erőszakold rá másokra a te tanulási módszeredet, mert nem biztos, hogy mindenkinek bejön. Nekem pl. biztos nem tetszett volna.

Szerénységből pedig súlyos hiányaid vannak. Nőj fel egy kicsit!

2014. dec. 16. 17:06
 46/49 anonim ***** válasza:

Kedves Julianna!

Tökéletesen igazad van, csak keveset tudok franciául.

Ezzel a kevéssel próbálok segíteni annak, akinek, nincs szótára, csak pár rag van a birtokában.

És ha valóban hiba van azokban az egyszerű mondatokban, akkor kérlek segíts , és javítsd ki, hogy a Kezdő Ne tanuljon rosszul írt szavalat.!

Bár a tanárom is jónak ítélte a mondataimat, akkor amikor tanfolyamra jártam.

Ha segítesz, a kezdőnek segítesz, ha nem , nekem az is jó.

Befejeztem a közölnivalómat, és elnézést kérek a kérdezőtől, hogy arra a csekély kérdésére ilyen ribillió keletkezett itt.

Rose -vel kapcsolatban, nem lett volna probléma, akkor ha segít, de nem segített, időhiányra hivatkozott.

Másokat sértegetni van, volt ideje?

2014. dec. 16. 17:26
 47/49 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Küldöm az ígért linket.

[link]

Írd be az általad keresett szót, és kifogja adni.

Ennyit tudtam segíteni.

Minden jót, jó tanulást!

2014. dec. 16. 17:50
 48/49 A kérdező kommentje:

Nem szeretnék senkit magamra haragítani, de hagyjátok ezt a "vitát". Inkább foglalkozzunk a franciával. :) Engem legalábbis ez érdekel. Most készülök beszerezni egy könyvet (vagyis karácsonyra fogom megkapni), ami irányadó a tananyagban való haladásra.

[link]

Ismeri esetleg valakit? Szerintem nagyon jól összefoglalja az alapokat, aztán majd innen haladok előre.

2014. dec. 16. 18:29
 49/49 A kérdező kommentje:
Azt kifelejtettem, hogy emellett hallgatok francia zenéket is, közben pedig olvasom a szövegét, hogy a kiejtést gyakoroljam. :)
2014. dec. 16. 21:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!