Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Konkrétan mit jelent ez a...

Konkrétan mit jelent ez a kifejezés? " The most loneliest day in my life"? Webfordítóval nem nagyon tudom lefordítani!

Figyelt kérdés
2009. nov. 1. 10:52
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
84%
A legmagányosabb nap az életemben.
2009. nov. 1. 10:56
 2/13 anonim ***** válasza:
Webfordítóval azért nem tudtad, mert a "most" legtöbbet is jelent, meg felsőfokot is jelöl a mellékneveknél, tehát a leg- valamibb értelme is van.
2009. nov. 1. 11:01
 3/13 A kérdező kommentje:
És ha úgy akarom,hogy a "Legmagányosabb napok az életemben"? Bocsi,hogy még ezt így megkérdeztem !
2009. nov. 1. 11:04
 4/13 anonim ***** válasza:
Nem lehet többes szám, mert a "day" szó egyes számban van.
2009. nov. 1. 11:08
 5/13 A kérdező kommentje:
de úgy értem,hogy ha azt akarom lefordítani? hogy a "legmagányosabb napok az életemben" ? akkor csak a "day"-t többes számba rakom? tehát days? bocsi nem nagyon értek hozzá
2009. nov. 1. 11:23
 6/13 anonim ***** válasza:
Igen.
2009. nov. 1. 11:55
 7/13 anonim ***** válasza:
"Most loneliest"-ez így nem helyes. Egy melléknévnek vagy egyszerű fokozása van, "loneliest", vagy összetett pl "most comfortable". Ezt ki adta meg neked így? Mert a kommentjeidből az derül ki, mintha neked kéne angolra fordítanod. A főnevet kell természetesen többes számba tenni.
2009. nov. 1. 13:24
 8/13 anonim ***** válasza:
Igen,de nyomatékosítva én is hallottam már úgy hogy duplán használják. Ilyen a do is, amit úgy is használnak, hogy: Do study! Pedig elvileg a kettőt nem lehetne egybe ilyen formában.
2009. nov. 1. 13:56
 9/13 anonim ***** válasza:
48%

13.24:

System of a Down: Lonely Day...

Nézd meg a szöveget, hallgasd meg a számot youtube-on, és azután mondd azt, hogy nem lehet így mondani. Kis zenei műveltséget, légyszi! Tudod, "költői nyelvhasználat"! :)

2009. nov. 1. 14:36
 10/13 anonim ***** válasza:
Én írtam az első válaszokat. Tényleg nem helyes, de az angolban is van olyan nyelvtani szabály, amit nem tartanak be a mindennapi beszédben vagy egy dalszövegben, mint ez is. (Aki kiírta, nem mondta, hogy hova-mire használná a a szöveget, reméljük elolvassa ezt:)
2009. nov. 1. 19:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!