Angol mellé milyen nyelvet tanuljak?
Köszi a válaszokat!
Az oroszt választottam.
Én angolt és japánt tanulok.
Tulajdonképpen én úgy tanulom mindkét nyelvet, hogy nem az a célom, hogy csak vizsga, és slussz-passz kész, hanem én mindkettőből határozatlan időn belűl szeretnék nagyon jól kommunikálni/írni/olvasni.
Én anno rengeteget filóztam, hogy milyen nyelvet tanuljak. Mert rengeteg van. Képletesen értve "millió és millió" nyelvet néztem át, olvasgattam róla stb. Volt szó a görögről, franciáról, hindiről, arabról stb. Minden nyelvbe egyesével "belekóstolgattam", mígnem elegem lett az egészből, hogy itt töprengek és töprengek és egyik napról a másikra nem jutok előrébb.
Aztán megismerkedtem a japán nyelvel, és ez maradt meg, csak úgy. Így már tudtam, hogy ez az igazi. Gyönyörű nyelv. A bonyolult írásrendszer, a kanjik és az európaitól eltérő gondolkodásmód miatt nehezebb.
De minden csak akarat kérdése. Nincs olyan, hogy nehéz nyelv, csak lusta tanuló. Találd meg azt a nyelvet, amit szeretsz, és azt tanuld. Én abszolút hobbi szinten tanulok japánul és elég keményen, saját magamtól. Az angolt, már több ideje tanulom, abból most készülök majd letteni az emelt szintű vizsgát. Illetve majd az idő során lesz bőven lehetőségem praktizálni mindkét nyelvből anyanyelvi környezetben a diploma után. (addíg még jó pár év)
Tehát a nyelvtanulás nagyon hosszú idő. Erre készülj fel. Bárki bármit mond, ahhoz hogy megtanulj egy nyelvet rendesen, ahhoz NAGYON kemény munka és RENGETEG idő kell.
Szép nyelv az orosz és nagyon érdekes. Ha szeretni fogod, akkor könnyű lesz.
Sok sikert hozzá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!