Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Milyen nyelvet tanuljak?...

Milyen nyelvet tanuljak? Olasz vagy Orosz? Többi lent!

Figyelt kérdés

2 év múlva külföldre szeretnék menni, de még nem tudom pontosan, hogy hova. Apukám 20 éve Olaszországban dolgozik, Ő ott tudna segíteni. Angliában anyukám testvére él, neki angol férje van és Ők ott tudnának segíteni.

Ezért dilemmázok még, hogy hova menjek. Angolból felsőfokú nyelvvizsgám van, de valamit szeretnék mellé és sok helyen ezt a 2 nyelvet olvastam. Vagy ha Olaszország jön szóba, akkor egyértelműen olasz?

Segítsetek kérlek! Melyiket érdemes?

2013. ápr. 12. 19:59
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Azt mondják,hogy Oroszország nyomul be Magyarországra(mármint a piacunkra:)És hát kevesen tanulnak oroszt.

Olasz meg azért jó,mert utána könnyebben megtanulsz spanyolul:)

2013. ápr. 12. 20:11
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha apukád után akarsz menni dolgozni, akkor egyértelműen olasz. :) (Véleményem szerint egyébként csodálatos nyelv, én egyszerűen imádom)
2013. ápr. 12. 20:17
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Én az olaszt szerelemből választottam (mármint a nyelv szeretete vitt a tanulás útjára :D) és nem bántam meg. Sőt, ahogy tanulunk és haladunk, egyre jobban szeretem. Pedig féltem attól, hogy elkezdjük, aztán ez a kezdeti lelkesedés alábbhagy, de nem. Nem mondom, hogy Olaszországba szeretnék kiköltözni, mert tervben van külföld ugyan, de Olaszországon kívül még 3 ország is szóba jöhet, tehát én nem ezért választottam. Én azt gondolom, hogy megengedheted magadnak, hogy tetszésből válassz. Ha valóban a kiköltözés a cél, akkor számomra logikus, hogy az adott ország nyelvét tanuld meg előbb, semmi sem zárja ki, hogy később a másikat is megtanuld, ha mégis kell a munkádhoz, vagy nagyon tetszik.

Egyébként gazdaságilag én is úgy hallottam több helyről, hogy megéri oroszul tanulni, de ha Olaszországba mész, akkor előbb olaszul tanulj meg. Persze ez csak az én véleményem.

2013. ápr. 12. 21:15
 4/9 anonim ***** válasza:
47%
Tanuljad mindkettőt
2013. ápr. 12. 21:37
 5/9 anonim ***** válasza:
64%

Melyik nyelvből akarnál érettségizni?

Vagy már van érettségid?

2013. ápr. 12. 21:39
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a sok építő jellegű választ :)

Angolból meg van már az érettségim is előrehozottan, mellé szeretnék még tanulni valamit.

Olaszország 1-2 részén is nagyon előnyös, ha tudok oroszul, de sajna egyszerre a 2 nyelvet nem merem bevállalni tanulni!

Szerintem maradok az olasznál és még egyszer köszi!

2013. ápr. 13. 00:14
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
ha olaszország tervben van, akkor mindenképp az olaszt tanuld. :) sok sikert!
2013. ápr. 13. 22:32
 8/9 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm
2013. ápr. 14. 22:15
 9/9 anonim ***** válasza:

Ebben az esetben egyértelműen olasz :D

legfeljebb kint megtanulsz oroszul

2013. ápr. 15. 18:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!