Szerintetek koreai vagy japán nyelvet tanuljak? Melyiknek van több értelme?
Először én is netről kezdtem el, de a rendszeresség hiányában ez nem volt túl hatásos. Nyelviskolába sem szerettem volna járni, mert amit ismertem az nagyon drága lett volna, úgyhogy keresni kellett egy olyat, aki japán szakra jár az egyetemen és hajlandó magánórákat adni. 2500 3000 volt 1,5 óra, de ebből gyakran 2 óra is lett. Aztán persze mivel egyetemista, pályázott ösztöndíjra és kiment Japánba, de nem kellett abbahagynom, mert a barátai között ajánlott párat, akik tovább tudnának vinni. Volt néhány ilyen cserém, de az a jó hogy sose fogynak el hisz mindegyikük tud ajánlani továbbiakat :D
A legtöbben még azt is elvállalják hogy házhoz kimennek, ha nem laksz olyan messze... Mondjuk én Dunakeszin lakom és Budapestről kijártak hozzám, úgyhogy iylen szempontból is jobb szerintem. :)
A másik meg hogy rengeteg olyan dolog van, amit mondjuk netről nem biztos hogy megértesz és esetleg egy tanár jobban el tud magyarázni, valamint így a beszédet is jobban gyakorlod. :) Na ennyi az én személyes véleményem, úgyhogy mindent bele!
がんばって ^^
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!