Milyen nyelvet tanuljak második nyelvként?
Nos,nem tudom mennyi időt tudnál nyelvtanulásra fordítani,de szerintem franciát válaszd.Mert a német és a francia is nagyon hasznosak,és ha mindkettő tetszik,annak örülök,mert nagy szó ha valaki örömmel ül le nyelvet tanulni.Tehát ha a franciatanár rendesebb,szimpibbnek tűnik,válaszd a franciát.Mert a tanáron is sok múlik.
És ha van időd,különórán,magántanárnál tanuld a németet is.Hisz az is hasznos,és ha tetszik,miért ne?:)
Ez az én véleményem.
De amúgy bárhogy is döntesz majd,sok sikert :D
A latinhoz kapcsolódóan egy kérdésem lenne.Nyelvtant is akarnál tanulni?Vagy csak szavakat?Szerintem attól is függ.
Ugyebár a latinról kérdeztelek,de még a latinról szeretnék neked írni.
Most vettem csak észre,hogy hobbiként szeretnéd tanulni.Hobbiként szerint nyugodtan lehet,mert ha érdekel és tetszik,akkor tökéletes elfoglaltság hobbinak.Ha meg olyan irányba mennél majd egyetemre vagy valami,akkor is.
Ha van rá időd és kapacitásod.
Szerintem a német nyelv három dologra jó:
-káromkodni
-fenyegetni
-kemény rockra.
És mindenhol más a kiejtés nagyon! Én jó pár éve tanulom a németet, mégsem értem meg. Nem is a nyelvtannal van baj, hanem az ő kiejtésükkel. Egyszerűen hülyén beszélnek. Pl Milch- Mülch Nein -Ná Was-wahss...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!