Olaszt, vagy oroszt tanuljak második nyelvként, angol mellett gimnáziumban?
OLASZT, mert a betűkészletét ismered, sok szó első szótagja az angol megfelelőjével azonos és kevésbé kötött nyelvtanú, mint az orosz.
OROSZT, ha a gazdasági pályát látod magad előtt, mert az orosz és keleti piac lesz hamarosan meghatározó. (Szerintem.)
Én az olaszt választanám:
- Könnyű kiejtés
- Orosznál könnyebb nyelvtan
- ...
Oroszt, mert az hasznosabb.
"Felnőttkoromban újságíró, marketingmenedzser, vagy valami ilyesmi szeretnék lenni, szóval nem tudom, ez befolyásolja-e a választást."
Ha dolgozni akarsz, akkor az oroszt kell választanod. Az olasz ahhoz kell, ha olaszpasizni akarsz és el akarod magad tartatni Giulióval vagy Michelével :)))
Az olasz nem csak pasizni való. Az orosz a gazdasági életben talán hasznosabb, környező országokban is el lehet vele lenni, bár elég sok olasz cég is van.
Az orosz nehezebb, nemcsak az írás miatt, a nyelvtan is. Olasz érettségi után is tanulhatsz, ha van rá keret vagy kiutazási lehetőség. Érdemes mindent számbavenni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!