Svédet vagy hollandot tanuljak harmadik nyelvként?
A holland nagyrészt a német és az angol "keveréke", ebből a szempontból ha angolt tanulsz, előny lehet a holland tanulása során.
Hollandiában sok magyar dolgozik, Svédországban is vannak, de ott nagyrészt inkább orvosok (az én ismereteim szerint). Talán Hollandiába kijutni és elhelyezkedni könnyebb. (két ismerősöm dolgozik kint, az egyik ingázik, a másik már kint él és dolgozik).
Munka és a nyelv szempontjából Svédországról nincs sok ismeretem, de biztos lesz olyan, aki többet tud ebben segíteni neked. :)
A svéd valószínűleg tényleg nehezebb.
Igazából ha Hollandiában akarsz lakni vagy tetszik a kultúra akkor at tanuld, de szerintem egyik sem hasznosabb a másiknál, sőt ha nem akarsz ott lakni akkor egyiket sem különösebben hasznos megtanulni, mivel Hollandiában és Svédországban mindenki beszél angolul, szóval csak akkor hasznos ha kinn akarsz élni és dologozni. Mondjuk itthon is kaphatnál vele munkát, vannak állások amihez svédül/hollandul kell tudni, de ezek eléggé limitált lehetőségek.
Szerintem amúgy mindkettő fura nyelv, de én is már elgondolkodtam rajta, hogy megtanulom az egyiket.
"Munkalehetőség és megélhetés szempontjából"? Ha hollandiai állásajánlatod van, akkor a holland, ha svédországi, akkor a svéd éri meg jobban, értelemszerűen.
Az egyik nyelvet 23 millióan beszélik, a másikat 10-en, de a norvég és a dán hasonló a svédhez, tehát azokat egy kis jóindulattal hozzá lehet adni, szóval kb. 23 és 20. Egy súlycsoportba tartoznak.
"A nyelvek nehézségi szintje"
Te ezeknek a nyelveknek a szempontjából még "szűz" vagy, mert az angolt nem beszéled magas szinten és nem tudsz németül. (A holland gyakorlatilag egy német dialektus, aki tud németül, annak a holland egy vicc; a svéd egy kicsit angolos, kicsit németes, de azért egyértelműen külön nyelv)
Úgyhogy neked mindkét nyelv hasonlóan nehéz. Kb. olyan nehézségűek, mint az angol.
Mondjuk én a helyedben az angolt fejleszteném felsőfokra először, azzal többre mész.
12:44
"A holland nagyrészt a német és az angol "keveréke""
Ja, hát olyan 10:1 arányú keveréke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!