Melyik nyelvet hasznosabb megtanulni második nyelvként? A németet az oroszt a franciát vagy a spanyolt?
Ez a "melyik nyelvnek venném a legnagyobb hasznát" egy örök kérdés és az örök válasz rá az, hogy attól függ, mit akarsz vele kezdeni, mik a TE céljaid.
Az első számú leghasznosabb nyelv az vitathatatlanul az angol. Elengedhetetlen. De mivel nem erről szól a kérdésed, folytatom.
Európában a német nagyon hasznos. Ha arrafele akarsz menni, azt kell választanod.
Orosz: nagy piac, aminek a mi országunk a közeljövőben sokak szerint hasznát fogja venni.
Francia: a franciát nem ismerem, de szerintem akkor hasznos, ha az EU-ban akarsz tevékenykedni, mivel diplomáciai nyelv. Elég sok helyen hivatalos, mivel a fő gyarmattartó volt Anglia után.
Idegenforgalomban minden nyelv hasznos és előnyt is jelent.
Az angol mellé a német vagy a francia a legnépszerűbb párosítás, sokan már spanyolt és olaszt is tanulnak középiskolában/egyetemen. De sorolhatnánk még a japánt, kínait, arabot vagy oroszt is.
Rengeteg német turista érkezik hazánkba, de mellettük hollandok, belgák is.
A spanyol és az olasz is felkapott nyelv a turizmusban, bár nem sok olasz, spanyol (vagy Közép- és Dél - amerikai) jön hozzánk nyaralni a franciákról nem is beszélve. De német igen.
Én német-angol nyelvekkel választottam az idegenforgalmat (szálloda szak) és nem is kértek egyéb nyelveket. Külföldön (Ausztria) az angol és német mellett előny egy 3. nyelv, ez lehet a magyar is vagy olasz/spanyol/francia.
Azt válaszd, ami neked tetszik, mert anélkül kínlódás nyelvet tanulni :S
Szerintem a némettel nem nyúlsz mellé, de a francia is jó választás lehet. Olasz-spanyol-orosz legyen a későbbiekben :P
A német vagy a francia az ideális második nyelv.
Az idegenforgalomban különösen a német fontos, de a francia ott is jó, és az orosznak is van értelme. A spanyolnak nincs.
Én azt mondanám, hogy német>francia>orosz>spanyol a sorrend. A legfontosabb persze az angol.
"a spanyol talán annyival egyszerűbb, hogy könnyebben tanulható"
Pont mint a francia és az olasz. Mivel ez a 3 nyelv kb. egyforma könnyű/nehéz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!