Franciát vagy németet tanuljak második nyelvként?
Azt olvastam már itt a fórumon, hogy a németet angol után nem szerencsés elkezdeni, mert egy borzalom lesz.. Én fordítva csináltam, nekem tetszik a német, megértem a tv-t, vannak ismerőseim..
A francia is vonzott egy időben, de mostanában letettem róla, valahogy a kiejtés már nem jön be, pedig nagyon szépen tudtam ejteni 1-1 szót, amit innen-onnan hallottam :)
szóval, én maradok a németnél és az angolnál :)
ha a diplomácia irányába szeretnél továbbtanulni (vagy Brüsszel a cél) javasoltabb a francia. Nemzetközi gazdaság szakon angol és francia nyv-t kérnek.
nálunk több német turista - ember fordul meg, mint francia, ezért az idegenforgalomban a német a nyerőbb.
Minden másban szerintem is egyforma. talán még a gazdaságban inkább jobb a német nyelv.. és sok német cég is van hazánkban, bár ezek is inkább az angolt kérik :)
néééémet :D
egyáltalán nem nehéz a nyelvtan, sztem tök jó, én nagyon szeretem ;)
én biztosan franciát tanulnék!!!!!németet soha...
lehet hoogy a francia nehezebb(annyivalnem) de sokkal jobb.
Fú hát a két nyelv : Egyik életem hatalmas szerelme /francia/
A másik pedig az a nyelv, amit ha meghallok hánynom kell :S Fúúúúj :S
Tényleg nem akarok ezzel megsérteni senkit, de szerintem a német nyelv úgy ahogy van borzasztó, a francia meg egy óriási csoda, aminél talán csak a magyar van szebb a világon ! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!