Angol mellé milyen nyelvet tanuljak?
Figyelt kérdés
A németen kìvül!2013. ápr. 30. 18:03
21/36 anonim válasza:
Kínaiul inkább tanulj egyedül magántanárnál. A nyelvtanfolyammal az a baj, hogy eleve tudja a tanár, hogy nehéz nyelv, a tanulók képességei sokfélék ezért nagyon alacsonyra "lövik" be a szintet, hogy a leggyengébbekre is ragadjon valami, az elvárások is alacsonyak lesznek, vagyis nagyon sok idö alatt fogtok nagyon keveset tanulni.
22/36 A kérdező kommentje:
Gimnáziumba megyek, elég elit suli, nagyon okosak járnak oda... az elõzõ osztályokból is többen raktak nyelvvizsgát (vagy micsodát... úgytudom Mo nem ismeri el). DE meg tudtak tanulni!
2013. máj. 1. 09:21
23/36 anonim válasza:
Heti három óra SEMMILYEN nyelv megtanulására nem elég. Én a spanyolt heti három órában tanultam a gimnáziumban, az első évfolyamot leszámítva anyanyelvű tanárunk volt. Érdekelt a nyelv és szerettem, szorgalmas voltam, tehát még azt sem lehet mondani, hogy lusta voltam tanulni. És még így sem volt elég a négy év a középfokú nyelvvizsgához, utána önállóan kellett rá felkészülnöm (sok gyakorlás, tesztek, spanyol tv, rádió, dalok stb.). Pedig a spanyol nem a legnehezebb nyelv, bár könnyűnek sem könnyű, kb. az orosszal azonos szinten van (ami az oroszban nehéz, a névszóragozás, de ezt a spanyolnál behozza az ige- és a névmásragozás, aztán az oroszban csak egyes számban van nyelvtani nem, a spanyolban többes számban is), csak nem kell külön megtanulni cirill betűket is.
24/36 anonim válasza:
És tegyük hozzá azt is, hogy a középfokú nyelvvizsga sem elég ahhoz, hogy normálisan, folyékonyan tudj kommunikálni, persze ha csak az a fontos, hogy papírod legyen, arra jó, de másra nem.
25/36 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi válaszokat! Ha a nénet is játszik akkor az, vagy orosz?
2013. máj. 1. 11:11
27/36 anonim válasza:
Végülis majdnem mindegy, melyiket választod,
fő, hogy jó legyen a tanár
28/36 anonim válasza:
Egyrészt jó legyen a tanár (sajnos kevés a jó nyelvtanár), másrészt pedig, hogy érdekelje a nyelv és legyen motiváció. Mert úgy egy nyelvet sem lehet megtanulni, ha valaki nem akarja.
29/36 A kérdező kommentje:
Az angolt is imádom! Szerintem bármelyiket szívesen tanulnám. Csak azt a szempontot nézem, hogy melyik lehet hasznosabb.
2013. máj. 1. 17:39
30/36 anonim válasza:
Az Európai Unió második hivatalos nyelve a francia, szóval ha az Eu-ban akarsz maradni, akkor ez a legelőnyösebb! :) Én németet tanulok 2. idegennyelvként heti 3 órában, most 11.-es vagyok, de sztem jövő nyárra képes lennék ebből leérettségizni! A nyelvtanulás nagyrészt tanárfüggő is! :) Ha hallottál már a ,,leendő" tanárokról vmi, akkor az alapján is dönthetsz! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!