Milyen nyelvet tanultok? Mi a véleményetek róla?
10 évig tanultam oroszul (kötelező volt) de nem tudtam aztán használni, mára már elfelejtettem
4 évig tanultam franciául, csak nagyon egyszerű szöveget értek meg
1 évig tanultam eszperantóul, az interneten elég sokat tudok olvasni
5 évig tanultam angolul, ezen sokat olvasok az interneten, ha valamit nem világos, átkapcsolok magyarra, vagy eszperantóra.
Nagyon jó a google fordítója, a lényeges szavak alapján kiderül, hogy érdemes-e tovább olvasni
Németet 11 évig tanultam, óvodától kezdve, és bár eleinte szerettem, később nagyon megutáltam, mert kötelező volt, és nem volt alternatíva, mert a mi falusi iskolánkban csak németet lehetett tanulni. Ennek ellenére még ma is mindent értek írásban és szóban, de beszélni már csak nagyon egyszerű kérdésekre tudok. Talánegyszer, ha sok időm lesz, újra elkezdem, és lenyelvvizsgázom...
Aztán gimiben latint tanultam szintén kötelező jelleggel, ezt a végére nagyon megszerettem, mert logikius és ha tisztában vagy a nyelvtannal, könnyű is.
Tanultam még franciául, eleinte nagyon szerettem, aztán ahogy francia szakos lettem, megutáltam. Túl bonyolult a nyelvtana, túl bőséges és árnyalt a szókincse ahhoz, hogy minden nehézség nélkül lehessen érteni és beszélni. Ha venném a fáradságot, felsőfokú nyelvvizsgám lenne belőle, de a szakos diploma legalább olyan jól néz ki, szerintem.
Aztán hét éve tanulok oroszul, ez a másik szakom, és még mindig szeretem, fantasztikus nyelvnek tartom. Igazi csemege. :)
Svédet tanultam két évig, ez nagyon könnyű, nemsokára elmegyek belőle középfokúra. A valaha volt legkönnyebb nyelv, amit tanultam! :)
Nem áll ez a finnre, amit egy éve tanulok, ezzel több bajom van, de még ez is tanulható, és nagyon tetszik. A kedvenc nyelvem. :)
Angolul szintén egy éve tanulok, mert manapság már nem lehet létezni angoltudás nélkül, minden színvonalasabb munkahely kéri a nyelvvizsgát. Meg azért jó az az angol a mindennapi életben is, pl. számítógépek... Egyébként egy kissé primitívnek tartom a kifejezés szempontjából. Ősszel abból is megyek nyelvvizsgázni...
Ja, meg van egy eszperantó nyelvvizsgám még gimis koromból, ami persze semmit nem ér, nem foglalkozom már vele, és annyira nem is érdekel...
-Németül tanulok kb. 8 éve, nagyon szeretem. Amikor csak lehet, használom is, pl. németül netezek, német adókat nézek, nemrég vettem pár német regényt is. :)
-Angolul tanulok két éve, a német után (eddig még) nagyon könnyű.
-Oroszt tanulok kemény két hónapja, viszont minden nap van órám, és így elég tömény, de szeretem ezt is, bár az emberek csak néznek, hogy minek tanulom. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!